Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kuo naudinga hialurono rūgštis?

Hialurono rūgštis yra skaidri, lipni medžiaga, kurią natūraliai gamina mūsų kūnas. Didžiausias jos kiekis yra odoje, jungiamuosiuose audiniuose ir skystyje. Pagrindinė hialurono rūgšties funkcija – vandens sulaikymas audiniuose, užtikrinant gerą jų sutepimą ir drėgmę. Ši medžiaga gali būti naudinga įvairiais atvejais, apie kuriuos plačiau – straipsnyje.

1. Padeda palaikyti sveikesnę ir švelnesnę odą

Hialurono rūgšties papildai gali padėti išlaikyti odos elastingumą. Maždaug pusė šios medžiagos mūsų kūne yra būtent joje. Odoje hialurono rūgštis prisijungia prie vandens ir taip padeda išlaikyti drėgmę. Tačiau natūralus senėjimo procesas ir išoriniai veiksniai, pavyzdžiui, UV spinduliai, tabako dūmai ir ore esantys teršalai, gali sumažinti jos kiekį.

Hialurono rūgšties injekcijos gali padėti užkirsti tam kelią, suteikdamos kūnui papildomų šios medžiagos atsargų. Tyrimais įrodyta, kad 120–240 mg dozės per parą mažiausiai vieną mėnesį žymiai padidina odos drėgmę ir sumažina jos sausumą. Ši medžiaga taip pat gali sumažinti raukšles, paraudimą ir dermatitą. Daugiau informacijos apie hialurono injekcijos procedūrą galite sužinoti čia: svplastic.

2. Gali pagreitinti žaizdų gijimą

Susižeidus, padidėja hialurono rūgštis koncentracija, todėl ši medžiaga atlieka svarbų vaidmenį žaizdų gijimo procese. Ji spartina gijimą, reguliuoja uždegimo lygį ir suaktyvina kraujotaką pažeistoje vietoje. Įrodyta, kad hialurono rūgšties naudojimas padeda sumažinti odos žaizdas ir numalšinti skausmą geriau nei placebas.

Taip pat ji pasižymi antibakterinėmis savybėmis, todėl gali sumažinti infekcijos riziką, naudojant tiesiogiai ant žaizdų. Be to, hialurono rūgštis padeda veiksmingai kovoti su dantenų ligomis, pagreitinti gijimą po dantų operacijos ir pašalinti opas, kai vartojama lokaliai burnoje.

3. Leidžia sumažinti sąnarių skausmą

Sąnariuose natūraliai yra hialurono rūgšties, kuri sutepa tarp kaulų esantį tarpą ir taip sumažina trintį. Jos papildai gali būti naudingi žmonėms, kenčiantiems nuo osteoartrito – degeneracinės sąnarių ligos, kurią sukelia jų nusidėvėjimas. Tyrimais įrodyta, kad vartojant 80–200 mg hialurono rūgšties dozes per parą mažiausiai du mėnesius, osteoartritu sergantiems žmonėms, ypač 40–70 metų amžiaus, žymiai sumažėja kelio skausmas.

4. Sušvelnina refliukso simptomus

Nauji tyrimai rodo, kad hialurono rūgšties papildai gali padėti sumažinti gastroezofaginio refliukso simptomus. Esant tokiam sutrikimui skrandžio turinys patenka į gerklę, sukelia skausmą ir gali pažeisti stemplės gleivinę. Hialurono rūgštis gali padėti nuraminti pažeistą stemplės gleivinę ir pagreitinti sveikimo procesą.

Vieno tyrimo rezultatai parodė, kad vartojant šios medžiagos ir chondroitino sulfato mišinį kartu su rūgštį mažinančiais vaistais, refliukso simptomai sumažėjo 60 proc. labiau nei vartojant vien vaistus. Kito tyrimo metu nustatyta, kad to paties tipo papildai penkis kartus efektyviau sumažino refliukso simptomus nei placebas. Tiesa, tyrimai šioje srityje dar palyginus nauji, todėl jų reikia atlikti daugiau. Nepaisant to, tokie rezultatai daug žadantys.

Hialurono rūgštis yra tinkama daugeliui žmonių ir gali būti naudojama įvairiais tikslais. Galbūt jau kurį laiką svarstote atlikti jauninančią veido procedūrą? Tuomet nebijokite tam pasiryžti – kreipkitės į geriausius savo srities profesionalus ir džiaukitės puikiais rezultatais.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

  • tikrai nepadeda :
    Tikrai nepadeda. tuo įsitikinau. Į kelio sąnarį suleido tris ampules hialurono po 45 eurus už vienetą, taigi, viso 135 eurai. tuščias pinigų švaistymas. žmonės sakė, neleisk pinigų veltui - nepatikėjau. dabar kitiems sakau tą patį. NEPADEDA. SKAUSMAS TOKS PATS KAIP IR PRIEŠ .

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas