Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs, Naujausi

Kaip nebrangiai atnaujinti virtuvę, neišeinant iš namų?

Karantino metu darbas ir laisvalaikis toje pačioje erdvėje natūraliai paskatino kritiškiau įvertinti supančią aplinką. Vieniems tai priminė nepabaigtus dekoravimo projektus, o kitiems – kaip visgi pabodo keli baldai, sienos ar grindys. Nenuostabu, kad itin daug dėmesio sulaukia namų centras, šeimos susibūrimų vieta ir dabar vienintelis restoranas – virtuvė. Nebetenkina matomas vaizdas? Ko laukti, jei turimą laiką galima investuoti dabar ir nebrangiai atnaujinti patalpą, tiesiog internetu.

Daiktų revizija, arba nauja pradžia

Nuo ko pradėti? Naudingas žingsnis prieš bet kokius pokyčius – erdvės, baldų ir jų funkcijų, prietaisų ir daiktų įvertinimas. Interjero ekspertai pataria padovanoti ar, esant itin prastai daikto būklei, perdirbti, išmesti tai, kas jau seniai neatlieka savo funkcijos, yra nenaudojama, pabodę. Kodėl tai svarbu? Teigiama, kad taip atsiras daugiau vietos mintims, fantazijai ir unikaliam pokyčiui. Kuo mažiau „triukšmo”, tuo mes laimingesni ir produktyvesni, tuo paprasčiau greitai ir patogiai internetu pasirinkti tik tai, ko išties reikia.

Papildomos vietos sukūrimas

Viena iš priežasčių, kodėl ima erzinti virtuvės zona – per didelis daiktų kiekis ir per mažai vietos. Geriausia dalis ta, kad galima nebrangiai, sumaniais būdais tai išspręsti, išnaudojant neužpildytą, tuščią erdvę ar pakeičiant senus baldus erdvesniais. Kokie greiti ir didelio biudžeto nereikalaujantys variantai?

  • Integruoti papildomas virtuvės komplekto dalis ar pakeisti mažas talpesnėmis. Pavyzdžiui, baltai virtuvės baldų kompozicijai „svorio” suteiks medžio tekstūrą imituojančios pakabinamos spintelės.
  • Įsigyti kampinę ar pastatomą lentynas, kurios padės stilingai organizuoti prieskonius, receptų knygas ir kitas smulkmenas. Beje, kontrastinga spalva čia gali sukurti daugiau gyvybės ir energijos.
  • Investuoti į daiktus tvarkingai laikyti padėsiančias detales ar išmanius mechanizmus – į spinteles įmontuojamos lentynėlės indams, papildomi skyriai, talpos smulkiems daiktams. Ar teko girdėti apie integruojamas lentynas „karuseles”?

Virtuvėje išties daug prietaisų, maisto produktų, indų ir kitų gėrybių ir, tenka pripažinti, laikui bėgant, viso to ima ir nejučia padaugėja keliskart!

Smulkmenos – vienos detalės pakeitimas

Greičiausiai nusidėvi ne visas baldas ar komplektas, bet tik tam tikros detalės, kurios ir sukelia nemalonius pojūčius. Jei biudžetas ribotas – praktiškas sprendimas bus tiesiog pakeisti ar atnaujinti detales. Neretu atveju užtenka tiesiog perdažyti subraižytus ar nusitrynusius paviršius, tačiau kartais reikia pagalvoti ir apie naujų detalių įsigijimą. Kaip šias sumaniai pritaikyti atnaujinamoje virtuvėje?

Nusidėvėjusios ar pabodusios spintelių dalys ar stalviršis pakeičiami naujais. Tiesa, kartais nusidėvi ir buitinė technika, kurią keisti išties brangu. Kaip tai išspręsti? Integruota šaldytuvo spinta ar durelės indaplovei ne tik išspręs šią problemą, bet ir suteiks modernaus vientisumo. Jei nedera seniau pasirinkto ir naujojo dizaino spalvos, dizaineriai siūlo eksperimentuoti, pasirenkant įdomų kontrastą kuriantį derinį, ir atkartoti žaismą, pakeičiant kelias pakabinamas spinteles.

Naujų poreikių patenkinimas

Vienas svarbiausių šiuolaikinės patalpos kriterijų – funkcionalumas ir praktiškumas. Nedidelis žingsnis naujų poreikių patenkinimo link gali tapti esminiu pokyčiu. Pavyzdžiui, jei anksčiau lūkesčius pateisino baro stalas, galbūt, atsiradus vaikui, šis tapo tiesiog nepatogiu ir net erzinančiu baldu. Šiais laikais, kai kokybė ir prieinama kaina vis dažniau suderinami kriterijai, kasdienės rutinos poreikių netenkinantį baldą nesudėtinga nebrangiai pakeisti nauju, o kartu su patogumu, žinoma, įpūsti ir naujų stiliaus natų.

Jei ryžotės atnaujinti namus, leiskite sau drąsiau eksperimentuoti ir pripažinkite naujus poreikius, juk funkcionalumas – šių laikų interjero karalius! Tiesa, jei svarstote, kur galite rasti straipsnyje minėtas virtuvę pagyvinsiančias detales, domina virtuvės baldai internetu, siūlome pasižvalgyti: https://www.baldaipl.lt/baldai/virtuve.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas