Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Vyriausybė karantiną pratęsė iki balandžio

Šiandien, vasario 24-ąją, posėdžiavusi šalies Vyriausybė apsisprendė karantiną pratęsti iki kovo 31 dienos. Judėjimo ribojimai tarp savivaldybių galiotų iki kovo 15 dienos, leidžiamas judėjimas tik tarp žiedinių savivaldybių. Taip pat švelninamos kaukių dėvėjimo taisyklės lauke, jų nebereikės, jei 2 metrų atstumų nebus kitų žmonių.

Vyriausybės posėdyje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pristatė priežastis, kodėl reikia tęsti karantiną visoje šalyje dar mėnesį. Ministro teigimu, tai sąlygoja išliekanti nepalanki epidemiologinė situacija.

Pastebima, kad paskutiniąją savaitę susirgimų skaičius nebemažėja, o bendra teigiamų atvejų bei teigiamų tyrimų dalis tarp simptomus jaučiančių asmenų pradėjo didėti.

Be to, šią savaitę taip pat išaugo į gydymo įstaigas hospitalizuojamų ligonių skaičius.

Judėjimo tarp savivaldybių ribojimas pratęstas iki kovo 15 dienos, tačiau nuspręsta leisti žmonėms, gyvenantiems besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, judėti tarp šių savivaldybių.

Pasak ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės, sprendimas dėl judėjimo tarp žiedinių savivaldybių priimtas, nes buvo planuotas jau praėjusią savaitę, o sprendimas dėl kaukių, remiantis ekspertų rekomendacijomis.

Taigi, nuo vasario 25 dienos galima nedėvėti kaukių atvirose vietose, kai šalia 2 metrų atstumu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius (sutuoktinį arba asmenį, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, vaikus (įvaikius), įskaitant asmens ir jo sutuoktinio arba asmens, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, nepilnamečius vaikus, tėvus (įtėvius), globėjus).

Kaukių dėvėjimo uždarose vietose reikalavimai nesikeičia.

Nors ekspertai siūlė atsisakyti nemedicininių kaukių dėvėjimo, tačiau ministro kabineto patvirtintame karantino keitimo dokumente šis pasiūlymas nebuvo paminėtas. Nešioti medicinines kaukes ir respiratorius – tik rekomendacija.

Policija iki kovo vidurio ir toliau ribos asmenų judėjimą tarp savivaldybių. Tiesa, numatomos kelios išimtys. Tarp jų – kai vykstama į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų, į savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimųjų giminaičių mirties. Taip pat nedraudžiama keliauti atlikti darbo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, dėl sveikatos priežiūros paslaugų, dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę neišvengiamai būtina. Ribojimas netaikomas ir asmenims, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto. Taip pat iš vienos savivaldybės į kitą leidžiama judėti vieno „socialinio burbulo“ nariams. Tai reiškia, kad dvi šeimos arba du namų ūkiai gali bendrauti, jei viename iš jų yra ne daugiau kaip vienas suaugęs asmuo (kartu su nepilnamečiais vaikais) arba nuolatinės priežiūros ir slaugos reikalaujantis asmuo.

Pasak premjerės, nuo kovo vidurio karantino režimą galima bus koreguoti atsižvelgiant į padėtį savivaldybėse.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šiuo metu net 15 šalies savivaldybių patenka į „juodąją zoną“, kai COVID-19 ligos naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, yra didesnis nei 500 atvejų ir/arba teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 d. yra didesnė nei 10 proc. Tik dešimtyje savivaldybių situacija yra žymiai geresnė, kai naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, neviršija 100 atvejų ir/arba teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 d. neviršija 4 proc. Likusios 38 savivaldybės patenka į „raudonąją zoną“, kai naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, yra tarp 100 ir 500 atvejų ir/arba teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 d. yra tarp 4 ir 10 proc.

„G. ž.“ inform.

Ukmergės rajono Policijos komisariato nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ogis :
    Karantiną reikia pratęsti iki 2030 metu ir bus ramu. Neklausysit Briuselio negausit milijardų. Klounai jus klounai. Ar jūs galvojat kad mes tokie tupi ar jums rūpi žmogaus gyvybė????Tuoj pridėsiu į kelnes iš juoko. Nebijot prisižaist? Atsiras Tadas Blinda ir visas liaudis sukils.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas