Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Susirgimų koronavirusu rekordai mušami ir Ukmergėje

Ukmergės rajono savivaldybėje – dar vienas sergamumo koronavirusu šuolis. Gruodžio 9-osios duomenimis, praėjusią parą COVID-19 liga nustatytas daugiau nei 80 ukmergiškių. Rajone serga 529 žmonės.

Statistikos departamento Oficialios statistikos portale skelbiama, kad Ukmergės rajone per 14 dienų 100 tūkstančių gyventojų teko 1 311,2 susirgimų atvejai. Pagal sergamumo rodiklius mes jau lenkiame šalies vidurkį ir esame tarp 10 labiausiai pandemijos paveiktų savivaldybių. Didesnis sergamumas skaičiuojamas tik Kėdainių rajone, Panevėžio mieste, Jonavos rajone, Alytaus ir Šiaulių miestuose, Pakruojo, Skuodo bei Kaišiadorių rajonuose. Lietuvoje 100 tūkstančių gyventojų teko 1 034,1 susirgimų atvejai. Praėjusią parą nustatyti 3 128 nauji atvejai.

Ukmergės rajone šiuo metu serga 529, vien antradienį registruotas 81 naujas atvejis. Per savaitę sergamumas išaugo 125 proc.

Iš viso rajone patvirtinta 950 koronaviruso atvejų, pasveiko 404 žmonės, mirė 13 asmenų, dar keturi sirgę koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Atsižvelgiant į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento gruodžio 7 dieną atsiųstas rekomendacijas, Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pasirašė įsakymą, skelbiantį, kad nuo gruodžio 9 d. iki gruodžio 22 d. rajono ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigose įvedamas infekcijų plitimą ribojantis režimas – švietimo veikla minėtose ugdymo įstaigose stabdoma ir ugdymas organizuojamas nuotoliniu būdu.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas, švietimo įstaigų vadovai įpareigoti atlikti tėvų apklausą  ir organizuoti vaikų priežiūros grupes. Jas lankyti galima tik tiems vaikams, kurių tėvai ekstremalios situacijos metu privalo dirbti kontaktiniu būdu.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Julius :
    Gal galite pasakyti koks yra dezinfekcinis skystis. Aš naudoju acto, vandenilio peroksido, keli lašai arbatmedžio aliejaus ir vandens mišinį ir purškiu su garintuvu. Norėčiau sužinoti specialistų žinovu nuomonę. Skambinkite 868262406
  • ŠERKŠNAS :
    Ką reiškia mirė užsikrėtęs korono virusu,bet nuo kitų ligų. Jei būtų neužkrėstas, tai ir nebūtų miręs,koronas sutrumpino žmogaus gyvenimą, tai nereikia kalbėti sirgo kitomis ligomis.Suraskite žmogų kuris neserga kitomis ligomis ypač pagyvenę žmonës,.Patys žinome,kad pensijos mažos,negali pilnavertiškai maituntis,nusilpęs imunitetas,tai virusas greitai tokį žmogų sutvarko. Kodėl nekalbama,kas į slaugos namus atneša tą koroną,kas juos užkrečia,medikai ar namiškiai.?Tai kas čia kaltas ar tas žmogus kuris serga kitomis ligomis,ir neišlipa iš lovos, ar tas kuris sirgdamas ateina į darbą ir užkrečia gulinčius.Paskui rašome sirgo ir mirė nuo kitų ligų,bet buvo užsikrėtęs virusu.Būtų gerai kad tokia statistiką būtų išanalizuota.
  • Žaibas :
    Straipsnis geras.Informacija reikalinga. Tik.kodėl pradinukams gruodžio 8 d. buvo pasakyta kad rytoj t.y. 9d. neateiti į mokyklą.Kaip tėvams persiorentuoti?Nuotolinio mokymo nevyksta.Prailgintos atostogos Deltuvos mokykloje.ir tiek.
  • Privatus :
    Reike ųzdarit irnarbuta daugumasu temperatura ir galvos skausmais ir visi tili
  • Vladas :
    Mačiau virš Ukmergės lėktuvai leido chemiją. Kas galit atsakyti kodėl?
  • Donce :
    Kodėl neparasot kiek miršta nuo vėžio kas dien arba savižudybės ir dar nuo kitų ligų. Ir kie serga gripu kur dingo gripas ką?
  • Anonimas :
    Vilkma uzdaryt reikia, ten net sergantys dirba, per diena 8 atvejai, viename ceche liko tik keli darbuotojai. Parasius valdzios kanors daryt, tai tik kaukiu numeta

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas