Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ligoninėje labiausiai trūksta personalo

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Nuo lapkričio 5-osios Ukmergės ligoninėje veikia COVID-19 skyrius, kuriame yra du padaliniai. Juose šiuo metu gydomas 61 pacientas, 38 ligoniams reikalingos deguonies kaukės.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka, jauniausiam skyriuje gydomam pacientui – 48 metai. Trys ypač sunkūs ligoniai šiuo metu yra Anesteziologijos-reanimacijos skyriuje, vienas iš jų – prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato. Tokių aparatų ligoninė turi tik šešis.

„Pagrindinis iššūkis, su kuriuo susiduriame – personalo trūkumas. Kiekviename iš COVID-19 skyriaus padalinių dirba po keturias medikų ir slaugytojų komandas, kurias sudaro po šešis asmenis. Keliolika ligoninės darbuotojų serga, kai kurie turi izoliuotis, tad situacija įtempta, – kalbėjo R. Civilka. – Labai laukiame Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimo, kad persirgusiems koronavirusu ir grįžusiems dirbti tris mėnesius nebereikėtų izoliuotis net ir po aukštos rizikos kontakto. Mokslininkai teigia, kad imunitetas susidaro bent pusei metų, tad toks sprendimas būtų logiškas ir palengvintų ligoninės darbą. Taip pat laukiame kitą savaitę atvykstant poros rezidentų, kurie prisijungs prie COVID-19 skyriaus personalo.“

Gydymo įstaigos vadovas pasidžiaugė tik tuo, kad bent jau apsaugos priemonių kol kas ligoninėje netrūksta.

R. Civilka taip pat norėjo atkreipti gyventojų dėmesį į tai, kad COVID-19 yra klastinga liga. Pasak mediko, žinomas ne vienas atvejis, kai žmogus nejaučia rimtų simptomų, o sveikata staiga pašlyja taip, kad tenka skubiai kreiptis į medikus, ir jie dažniausiai konstatuoja pažengusį plaučių uždegimą. Be to, vis daugėja informacijos apie sunkius liekamuosius reiškinius net ir jauniems, stiprios sveikatos asmenims.

„Tad labai prašau visų elgtis atsakingai, riboti bet kokius kontaktus, apsilankymus viešose vietose. Taip pat nemažai mokslininkų rekomenduoja stiprinti organizmą naudojant vitaminus C ir D bei cinką, pabūti gryname ore, vengti streso – kad jei koronavirusas visgi „pagautų“, sirgtumėte kuo lengviau. O netikinčius šia liga ir jos grėsme galiu tik pakviesti pabūti savanoriais ligoninėje. Gal tada suprasite šio mikroorganizmo keliamą grėsmę ir tapsite atsakingais bendruomenės nariais“, – mintimis dalijosi gydymo įstaigos vadovas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vietine :
    O ką norinčių nėra? Stovi eilė gatvėje !!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas