Vyriausybės atstovų ir savivaldybės požiūriai dėl šios plovyklos teisinio reglamentavimo išsiskyrė.

Aktualijos, Naujausi

Rajono Taryba apsisprendė: „Jei galima kitiems, galima ir mums“

Genovaitė KAZIELIENĖ

Ketvirtadienį vyko nuotolinis Savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo visi 25 nariai, taip pat Vyriausybės atstovų įstaigos Vilniaus apskrityje vyriausioji patarėja Vilda Vaičiūnienė. Buvo svarstomi 23 klausimai ir informacijos.

Diskusijos įsiplieskė pateikus svarstyti sprendimo projektą „Dėl atstumų nuo atvirų automobilių plovyklų iki pastatų ar teritorijų nustatymo“. Jame siūlyta nustatyti, kad atstumas nuo projektuojamo paslaugų paskirties statinio – atviros (stogu ir/arba sienomis iš visų pusių neapribotos) automobilių plovyklos užstatymo ribos turi būti ne mažesnis kaip 50 m iki esamų mokslo, gydymo paskirties teritorijų ribų ar gyvenamosios paskirties pastatų užstatymo ribos arba neužstatytų žemės sklypų ribos, kuriuose pagal teritorijų planavimo dokumentus numatomi plėtoti mokyklų, ikimokyklinio ugdymo įstaigų, asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros įstaigų ir gyvenamoji veikla. Šis atstumas gali būti sumažintas iki gyvenamosios paskirties pastato arba neužstatyto gyvenamosios paskirties žemės sklypo ribos, gavus savininko sutikimą, o esant keliems ir daugiau savininkams – visų savininkų sutikimus.

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio laikraštyje.

AUTORĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Bernardas :
    Na ir požiūris...Jeigu taip bus priiminėjami sprendimai, tai nežinia iki ko dagyvensime. Nuo kada Lietuva paskelbta neteisine valstybe? Ar tik Ukmergės savivaldybė leis sau įstatymus ir nesivadovaus Lietuvos įstatymais?
  • ukmerge :
    Aplinkiniu sklypu savininkai, paduos plovyklos savininkus i teisma, kad nera istatymo numatyto atstumo ir teismas lieps ismontuoti plovykla. Tada plovyklos savininkai kreipsis i teisma , kad visus leidimus isdave savivaldybe ir pareikalaus sumoketi islaidas is savivaldybes. Tarybai, pries pazeidinejant istatyma, reiktu labai gerai pagalvoti apie pasekmes. Su tolia logika, kad kiti pazeidineja, tai ir mums galima , kad i teima vistiek nepaduos....O jei paduos?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas