Aktualijos

Paskelbtas „Gazelė 2020“ sąrašas ir savivaldybių nugalėtojai

„Gazelė“ – tai apdovanojimas, kurį kasmet smulkiam ir vidutiniam verslui teikia dienraštis „Verslo žinios“. Kad įmonė patektų į „Gazelės“ projekto sąrašą, reikėjo per trejus metus augti ne mažiau kaip 20 proc., o 2019 m. dirbti pelningai.

Šiemet „Gazelė 2020“ sąraše yra 5 500 bendrovių – tai sudaro 6,3 proc. visų šalyje registruotų įmonių. Iš jų 42 proc. veikia Vilniaus, 22 proc. – Kauno, 12 proc. – Klaipėdos apskrityse. Daugiausia, net 1 974, yra įsikūrusios Vilniuje, mažiausiai – 3 įmonės – Kalvarijos savivaldybėje.

Sparčiausiai augusių sąraše yra ir nemažai Ukmergės rajono įmonių. Tai – uždarosios akcinės bendrovės „Zaskov-Grup“, „Akvesta“, „Ukmergės inžinerija“, „Antara LT“, „UT katilai“ „Ukmergės paslauga“, „Ukmergės remontas“, „Statybos montavimo darbai“ ir kitos.

„Metų gazele“ paskelbta sostinės techninės bei programinės įrangos didmeninės prekybos UAB „Mano linija“. Ji šį titulą laimėjo antrus metus iš eilės.

Taip pat skelbiamos įmonės – savivaldybių nugalėtojos. Ukmergės rajone tokia pripažinta didmenine ir mažmenine prekyba užsiimanti UAB „Zaskov-Grup“. Šiais metais įmonėje dirba 22 žmonės, pernai pajamos siekė 813 tūkst. Eur. Bendrovė įkurta prieš 11 metų Antalaušių kaime.

Sparčiausiai augančių šalies bendrovių pajamos 2019 m. sudarė 5,7 mlrd. Eur, arba 6 proc. visų Lietuvos įmonių uždirbtų pajamų. Visose į sąrašą patekusiose bendrovėse dirbo daugiau kaip 84 tūkst. darbuotojų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • 1337 :
    „Zaskov-Grup“ - na taip "sparčiai auga", kai pasak rekvizitai.lt darbuotojų vidutinis atlyginimas ant popieriaus - net 650eur.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas