Viaduko sankryžoje neliko.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Visuomenės nuomonės neatsiklausė?

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Ukmergės gyventojas išsakė savo mintis dėl Žiedo-Deltuvos gatvių sankryžoje nugriauto viaduko. Vyriškis piktinosi, kad niekas iš anksto gyventojų neinformavo apie ketinimą demontuoti šį pėsčiųjų viaduką.

„Kas nusprendė, kad jo neapsimoka remontuoti ir reikia pašalinti? Kodėl apie tai vietos gyventojai nežinojo, o išgirdo, kai jau nieko negalima buvo pakeisti? Kodėl tokie sprendimai slepiami nuo visuomenės? Kam trukdė šis statinys? Gal kas nors paaiškintų plačiau?“ – klausė vyriškis.

Rajono savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vygintas Dubauskas paaiškino, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos statybos įstatymo „Statinio projektavimas, projekto ekspertizė“ reikalavimais, buvo atliktas projekto „Susisiekimo komunikacijų paskirties statinio Žiedo gatvės ir Deltuvos gatvės sankryžoje kapitalinis remontas, įrengiant žiedinę sankryžą, Ukmergės mieste“ parengtų pasiūlymų pristatymas visuomenei. Viešinimas, pasak V. Dubausko vyko tokiais etapais: „Rajono savivaldybės internetinėje svetainėje www.ukmerge.lt gegužės 13-ąją buvo paviešintas pranešimas apie parengtus projektinius pasiūlymus, o birželio 1-ąją – apie numatytą viešą pristatymą visuomenei. Be to, pranešimo stendas apie parengtus projektinius pasiūlymus buvo pastatytas Žiedo ir Deltuvos gatvių sankryžoje. Minėtąją birželio 1-ąją, 17 valandą, nuotoliniu būdu įvyko viešas šio projekto pristatymas. Šio posėdžio vaizdo įrašą saugo projektuotojas – UAB URBAN LINE“.

Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas pridūrė, jog iki šio viešo pristatymo buvo gautas tik vienas klausimas, į kurį atsakyta elektroniniu paštu. Šis ukmergiškio klausimas buvo aptartas ir projekto pristatymo metu.

„Pėsčiųjų tiltas demontuotas, nes jo kolonos trukdė įrengti žiedinę sankryžą pagal galiojančius reikalavimus, be to, pėstieji juo nesinaudojo. Ant viaduko rinkdavosi vaikai ir paaugliai, kurie elgdavosi nedrausmingai, galėjo nukentėti ir jie patys, ir po tiltu važiuojantys automobiliai“, – kalbėjo V. Dubauskas.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Prosto :
    Klounai ir tiek
  • skaitytojas :
    nieko neįžeidinėjant ir ties posūkiu nuo autostrados į Žemaitkiemį viadukas neaišku, kam reikalingas. Ten tas pats, niekas nevaikšto.Tai ir griaus?
  • ok :
    Tiesa,pamiršau parašyti,kad negana tas naujas žiedas Ramygalos-Žiedo gatvių sankryžoj yra bukaprotiškumo viršūnė,tai dar ir prieš žiedą Ramygalos gatvėje,kuri ir taip yra siaura,per patį vidurį.įsmeigtas ženklas,kuris nurodo kryptį kaip per žiedą važiuoti.Žodžiu,suprantu taip,kad projektuotojai,patys būdami bukapročiai,galvoja,kad visi kiti,taip pat yra nepilno proto.
  • ok :
    Tas tiltas tai tikrai buvo nereikalingas,nors jis bent šiek tiek puošdavo Pramonės mikrorajoną,baisesnio mikrorajono Ukmergėje nėra(abejoju,kad yra kituose tokio dydžio miestuose).Bet visai nebesuprantu,kas ten dabar bus?Ar ten bus koks nors žiedas,ar ne?Na,jei planuojama ten daryti normalų žiedą,tai jis bus maždaug po 10metų,nes tas "laikinas"prastovėjo apie 5 metus.O geriau pažiūrėkit,kokį žiedą įtaisė Ramygalos-Žiedo gatvių sankryžoje,tiesiog šedevras,o pravažiavus tą žiedą yra dar vienas žiedas,irgi projektavimo šrdevras,ten vidury žiedo supiltas kalnas.Jau seniai galvoju,kad tie kas projektuoja Ukmergėje kelius,paprasčiausiai yra nepilno proto.
  • Aha :
    Visada atsiras zmoniu,kurie bus viskuo nepatenkinti. Kai Lenino paminklus griove - irgi buvo nepatenkintu. Ta beprasmi viaduka jau pries 10 metu reikejo nugriauti.
  • Ponia :
    Buvo informuota. Jai neseka informacijos tai jų pačių problemos.!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas