Nuomonių telefonas

Delnų atspaudų neliko

Loreta EŽERSKYTĖ

 

„Nuomonių telefonu“ paskambinęs Ukmergės gyventojas papasakojo, kad Vienuolyno gatvėje, ant pastato, esančio šalia vadinamojo dviračių kiosko, plytų sienos buvo įrėminti vaikų delnų atspaudai. Dabar jų neliko.

„Einant pro šalį ir žvelgiant į mediniais rėmeliais apjuostas plytas, tai keldavo įvairių minčių: kieno delnų atspaudai matomi plytose, kas, kodėl ir kada juos paliko? Tai – Ukmergės istorija. Ar negalvojama šios miesto puošmenos atkurti?“ – norėjo sužinoti ukmergiškis.

Rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausiasis specialistas Julius Zareckas taip pat apgailestavo, kad ant sienos neliko nemažai palankių vertinimų sulaukusio objekto: „Rėmeliai nesupuvo, nors kabėjo apie dešimt metų. Deja, juos nuėmė, nes toks buvo pastato savininko noras.“

Pasak J. Zarecko, dabar galima tik spėlioti, kas ir kodėl ant šlapių molio plytų įspaudė savo delnus. Įrėminti šias plytas sumanė Ukmergės meno draugija. Prieš tai įgyvendinant buvę atsiklausta pastato savininko. Kai jis tam neprieštaravo, apie 2008 metus ant sienos buvo pritvirtinta 10-12 medinių rėmelių.

„Atsakant į skaitytojo klausimą dėl minėtojo objekto atkūrimo, galima būtų palinkėti sulaukti geresnių laikų…” – pridūrė Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausiasis specialistas.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas