Daugiausia žingsnių nuėjusiems moksleiviams įteikti elektriniai paspirtukai.

Jaunimas, Naujausi

Apdovanoti judumo savaitės ir mokyklų žaidynių dalyviai

Arvydas PĖŠINA

 

Rugsėjį visoje Europoje vyko judumo savaitė. Jos metu žmonės skatinami daugiau judėti – vaikščioti, bėgioti, važinėti dviračiais, o automobilius palikti ramybėje. Tokia savaitė vyko ir rajono mokyklose. Judumo savaitės pabaigoje Sporto centras mokyklų atstovus sukvietė į finalinį renginį, kurio metu buvo apdovanoti rungčių nugalėtojai, mokyklos, dalyvavusios 2019–2020 mokslo metų sporto žaidynėse.

Vienas iš šios savaitės renginių – dviračių žygis. Po jo mokyklų mokytojai ir mokiniai susirinko prie piliakalnio. Čia juos pasitiko Briedis ir Pingvinas. Po fotosesijos su personažais mokinius ir mokytojus sveikino rajono meras Rolandas Janickas ir akcentavo, kad fiziškai aktyvus žmogus išlieka visuomet jaunas.

Judumo savaitės metu mokiniai ir mokytojai varžėsi, kas toliau nueis. Šių varžybų nugalėtojai ir buvo pasveikinti. Tarp 1–8 klasių mokinių daugiau kaip 250 tūkstančių žingsnių nuėjo mokinys, pasivadinęs ProFF. Tarp 9–12 klasių mokinių nugalėjo Martynas Pežinskas. Jo rezultatas – daugiau kaip 180 tūkstančių žingsnių. Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas jiems įteikė elektrinius paspirtukus. Mokytojoms – Vitalijai (198 333 žingsniai), Augustei (88 393 žingsniai) ir Jolantai (76 482 žingsniai) – atiteko abonementiniai bilietai sezonui į Ukmergės baseiną.

2019–2020 mokslo metais rajono bendrojo ugdymo mokyklos dalyvavo 17-oje varžybų, 42-ose Lietuvos mokyklų zoninėse, tarpzoninėse ir finalinėse varžybose. Jos truko tik iki kovo, nes prasidėjęs karantinas jas nutraukė.

Rajono moksleivių sporto žaidynėse tarp miesto gimnazijų vyko 6 varžybos. Pirmą vietą iškovojo Jono Basanavičiaus gimnazija, antrą – Antano Smetonos gimnazija. Tarp miesto pagrindinių mokyklų ir progimnazijų vyko 13 varžybų. Pirma vieta atiteko „Šilo“ progimnazijai, antra – Dukstynos, trečia – Užupio pagrindinėms mokykloms, Senamiesčio progimnazija buvo ketvirta.

Kaimo gimnazijos dalyvavo 8 varžybose. Pirma vieta skirta Taujėnų, antra – Želvos, trečia – Siesikų gimnazijoms. Kaimo progimnazijos ir pagrindinės mokyklos dalyvavo 5 varžybose. Pirmą vietą laimėjo Vidiškių, antrą – Deltuvos pagrindinės mokyklos, trečią – Pašilės progimnazija, ketvirtą – Pabaisko, penktą – Veprių pagrindinės mokyklos.

Taip pat rajono mokyklos dalyvavo 42-ose Lietuvos mokyklų zoninėse, tarpzoninėse ir finalinėse varžybose. Aktyviausia jose buvo Taujėnų gimnazija, kuri jėgas išbandė 35 varžybose. Taujėniškiai finalinėse svarsčių kilnojimo varžybose iškovojo trečią vietą. „Šilo“ progimnazija, dalyvavusi 9 varžybose, kalnų slidinėjimo mergaičių ir berniukų varžybose iškovojo trečias vietas. Vidiškių pagrindinė mokykla mergaičių futbolo 5×5 varžybose šalyje buvo trečia, tokią pat vietą žaidžiant šachmatais iškovojo ir Antano Smetonos gimnazija. Želvos gimnazija krepšinio 3×3 varžybose užėmė penktą vietą.

Ukmergės rajonas Lietuvos mokyklų žaidynių sporto šakų varžybų rezultatų suvestinėje užėmė trečią vietą. Lietuvos mokyklų žaidynių rajonų progimnazijų ir pagrindinių mokyklų suvestinėje „Šilo“ progimnazija iškovojo pirmą vietą, o kaimo vietovių mokyklų rezultatų suvestinėje Ukmergės rajonas taip pat buvo pirmas.

Finalinio judumo savaitės renginio metu už aktyvų dalyvavimą rajono ir Lietuvos mokyklų žaidynėse apdovanotos „Šilo“ progimnazija (Lietuvos mokyklų žaidynių progimnazijų, pagrindinių mokyklų sporto žaidynėse tarp rajonų iškovota pirma vieta), Taujėnų gimnazija (Lietuvos mokyklų žaidynėse kaimo vietovių gimnazijų, vidurinių mokyklų grupėje užėmė penktą vietą), Želvos gimnazija (Lietuvos mokyklų žaidynėse kaimo vietovių gimnazijų, vidurinių mokyklų grupėje užėmė 20 vietą tarp 87 mokyklų). Jono Basanavičiaus, Antano Smetonos gimnazijos, Senamiesčio progimnazija, Dukstynos ir Vidiškių pagrindinės mokyklos apdovanotos už aktyvų dalyvavimą rajono ir Lietuvos mokyklų varžybose. Šių mokyklų rezultatas – Ukmergės rajonas šalyje tarp rajonų užima trečią vietą.

AUTORIAUS nuotr.

Finaliniame renginyje mokyklų atstovus pasitiko Briedis ir Pingvinas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas