Aktualijos, Naujausi

Šventojoje baidarininkai išgelbėjo skendusius poilsiautojus

Sekmadienio popietę, apie 15.20 valandą, Šventosios upėje netoli UAB „Ukmergės vandenys“ plaukę baidarininkai išgelbėjo skendusius ukmergiškius – vienuolikametę, keturiolikmetį ir vieno iš vaikų tėtį.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo ukmergiškė Renata, ji su savo vaikais bei brolio šeima sekmadienį nusprendė nuvažiuoti prie upės.

„Ieškodami vietos maudynėms, nuo „Senukų“ Šventosios pakrante važiavome link tilto. Pravažiavę vieną aikštelę, pastebėjome keliuką, vedantį prie vandens. Mums ši vieta pasirodė tinkama maudytis, tad sustojome. Paupyje išvydome moterį, kuri čia buvo atėjusi su anūke ir šuneliu…“ – pirmadienį maudynėms tinkamos vietos paieškas prisiminė  ukmergiškė.

Pasak Renatos, sutikta moteris sakiusi, kad čia upė negili, vaikai gali braidyti, netgi nesunkiai nubristi iki salelės.

„Visi kartu pabraidėme, įsitikinome, kad Šventoji čia tikrai negili, maudytis nepavojinga. Mes, suaugusieji, atsisėdome ant kranto ir stebėjome vandenyje esančius vaikus. Mergaitės nubrido į salelę ir grįžtančias atgal jas maždaug 1-1,5 metro nuo kranto akimirksniu pagavo vandens sūkurys. Tą sekundę nelabai supratome, kas vyksta, tik spėjom šūktelti, kad jos grįžtų atgal. Tuo pat metu mažiausioji ėmė skęsti. Jos gelbėti šoko mano sūnus, paskui jį – mergaitės tėtis. Ir jie pradėjo skęsti. Matant panyrančius ir vėl iškylančius iš vandens vaikus tarsi sustojo visas pasaulis…“ – tai pasakodama „Gimtajai žemei“ Renata vos tramdė emocijas.

Pasak moters, jos krikšto dukra, sūnus ir brolis nuo šiol rugpjūčio 9-ąją švęs antrą savo gimimo dieną. Už tai išgelbėtieji ir jų šeimų nariai nuoširdžiausius padėkos žodžius skyrė vilniečiams Arūnui Kazimierėnui ir Raimundui Vizbarui, kurie baidarėmis su kompanija tuo metu plaukė Šventąja pro šalį. Renatos žodžiais tariant, šiuos vyrus į nelaimės vietą atsiuntė pats Dievas. Jie nedvejodami šoko į pagalbą.

„Nelaimė baigėsi didžiuliu išgąsčiu ir tuo pačiu – džiaugsmu, kad artimieji gyvi, sveiki, o aplinkui mus yra tokių puikių ir drąsių žmonių…“ – kalbėjo ukmergiškė.

„G. ž.“ inform.

Plačiau apie tai skaitykite ketvirtadienio „Gimtosios žemės“ laikraštyje. 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jolanta :
    Aš tai jau matau nominantus "Lietuvos garbėje"...išgelbėti 3 žmones tikrai yra didvyriška!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas