Aktualijos

VMI primena: pajamų deklaracijas pateikti reikia iki liepos 1 d.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) primena, kad šiemet pajamas deklaruoti ir mokesčius sumokėti reikia iki liepos 1 d. Pajamas Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) jau deklaravo daugiau nei 1 mln. šalies gyventojų.

„Šiais metais deklaraciją e. būdu pateikti išties yra kur kas paprasčiau, nes nebereikia pildyti pilkos formos, o tereikia atsakyti į EDS vedlyje užduodamus klausimus. Ir patys gyventojai aktyviau nei pernai teikia deklaracijas“, – sako Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė.

Vilniaus AVMI atstovė primena deklaravimo neatidėti paskutinei dienai tiems gyventojams, kurie pernai vykdė individualią veiklą (pagal pažymą ar su verslo liudijimu). Šiuo metu deklaracijas pateikė 63 proc. visų Ukmergės rajono savivaldybėje savarankiškai dirbusių gyventojų (1,6 tūkst. iš 2,5 tūkst. gyventojų).

Vilniaus AVMI pažymi, kad klientai šiuo metu gali konsultuotis gyvai apsilankydami VMI aptarnavimo padaliniuose visoje Lietuvoje, tačiau siekiant užtikrinti atvykstančių klientų ir juos konsultuojančių darbuotojų saugumą, konsultacijai reikia užsiregistruoti iš anksto. Registracija apsilankymui vyksta kiekvienam AVMI padaliniui priskirtu telefono numeriu, kurie skelbiami VMI svetainėje. Klientų patogumui konsultacijos telefonu bus teikiamos ir šeštadienį, birželio 27 d.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas