Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Šalies medikų atlyginimai – interaktyviame žemėlapyje

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia, kad pastaruosius ketverius metus ministerijos ir medikų profesinių sąjungų vienas iš pagrindinių rūpesčių buvo pagerinti medikų darbo ir ekonomines sąlygas. Greta kitų tikslų diskusijomis ir susitarimais buvo įsipareigota etapais siekti, kad 2020 m. antro pusmečio pradžioje slaugytojų vidutinis darbo užmokestis (VDU) neatskaičius mokesčių būtų 1 625 eurai, gydytojų – 3 250 eurų. Šiuo metu ukmergiškių gydytojų vidutinis darbo užmokestis yra nuo 2 212 iki 2 430 eurų.

Anot ministerijos pranešimo, metų pradžioje Lietuvą užklupusi koronaviruso infekcijos banga paspartino medikų atlyginimų didinimo procesą – trečiasis atlyginimų didinimo etapas įgyvendinamas nuo šių metų balandžio. Gegužę visus sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojus, pasiekė papildomi 130 mln. eurų iš privalomojo socialinio draudimo fondo.

„Šiuo metu iki su profesinėmis sąjungomis sutarto lygio gydytojams darbo užmokestį pakėlė 35, o slaugytojams – 51 asmens sveikatos priežiūros įstaiga. 21 įstaigoje darbo užmokestis iki sutarto lygio pakeltas ir gydytojams, ir slaugytojams.

Preliminariais duomenimis 2020 m. balandžio mėnesį viešųjų asmens sveikatos įstaigų vieno etato vidutinis darbo užmokestis gydytojų – 2 813 Eur, slaugytojų – 1 588 Eur neatskaičius mokesčių.

SAM parengė ir interaktyvų žemėlapį, kuriame atsispindi Lietuvos gydymo įstaigų darbuotojų darbo užmokestis.

Interaktyviame žemėlapyje nurodoma, kad VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro visų darbuotojų VDU yra 1 395 eurai, slaugytojų – 1 282 Eur, gydytojų – 2 212 eurų.

VšĮ Ukmergės ligoninės visų darbuotojų VDU yra 1 347 eurai, slaugytojų – 1 242 Eur, gydytojų – 2 453 eurai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aš :
    Tai kur tas žemėlapis? Nematau!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas