Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Dėl koronaviruso grėsmės – gripo epidemija visoje šalyje

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus duomenimis, dešimtąją metų savaitę, kovo 3-8 dienomis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVPKT) siekė 74,31 proc./10 tūkst. gyventojų (9 savaitę – 70,74 proc.). Iš viso praėjusią savaitę ŪVKTI diagnozuota 246 asmenims, tarp kurių buvo 131 vaikas. Gripu sirgo tik 4 žmonės, iš jų du – vaikai.

Daugiausia sergančiųjų rajone buvo 7-ąją metų savaitę. Vasario 10-16 dienomis iš viso sirgo 307 žmonės, tarp  kurių 174 buvo vaikai, 10 tūkst. gyventojų teko 91,25 proc. sergančiųjų. Gripo atvejai sudarė 7,5 proc.

Nors sergančiųjų rajone mažėja ir rodikliai neviršija epideminio slenksčio, nuo kovo 5 dienos Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje paskelbta gripo epidemijos pradžia.

To imtasi atsižvelgiant į  Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m kovo 4 d. sprendimą Nr. V-285 ,,Dėl gripo epidemijų savivaldybėse skelbimo, kaip COVID-19 plitimo prevencijos“.

Vadovaujantis rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos, vykdžiusios direktoriaus funkcijas, Dalės Steponavičienės pasirašytu įsakymu dėl gripo epidemijos paskelbimo Ukmergės rajono savivaldybėje, šiuo metu draudžiama vykdyti masinius renginius, išskyrus tuos, kurių atšaukimas negalimas dėl turimų finansinių įsipareigojimų, sudarant sąlygas tinkamai rankų higienai – užtikrinti galimybes plauti rankas su vandeniu bei muilu ir/ar įtrinti rankų dezinfekciniu skysčiu ir užtikrinant tinkamą patalpų vėdinimą.

Savivaldybės teritorijoje esančių įmonių vadovams, ugdymo, sveikatos priežiūros, socialinės globos ir priežiūros, kultūros įstaigų vadovams, savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto, Kultūros ir turizmo, Socialinės paramos skyrių vedėjams pavesta prireikus vykdyti kitas aktualias priemones.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmergiškis :
    Kadangi aš ne medikas, tai būtu įdomu sužinoti ką reiškia tas (ŪVPKT). Kadangi 10-16 dienomis iš 10000 gyventojų sirgo 91,25 proc. ,tai išeitu 9125 sergančiųjų o ne 307.
  • Darius :
    Kažkas čia su tais procentais neaišku... Autoriui siūlau perskaityti tekstą dar sykį. Ar nebus vietoj žmonių skaičiaus parašyti procentai?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas