Nuomonių telefonas

Lentele turi pasirūpinti pastato savininkas

Loreta EŽERSKYTĖ

Ukmergiškis Algirdas piktinosi, kad ant pastato, esančio Vytauto ir V. Kudirkos gatvių sankryžoje, priešais prekybos centrą „Rimi“, jau senokai kabo netvarkinga, tarsi su dvigubu užrašu lentelė.

„Ši lentelė ne tik bado akis einantiems ir važiuojantiems pro šalį. Kadangi ji pakabinta gatvių sankryžoje, neatlieka pagrindinės savo funkcijos – neįmanoma perskaityti užrašo su pavadinimu. Kas turėtų pasirūpinti, kad lentelė būtų pakeista?“ – teiravosi vyriškis.

Susisiekėme su miesto seniūne Zita Pečiuliene. Ji paaiškino, kad pagal iki šiol galiojusią tvarką seniūnija buvo atsakinga tik už informacines gatvių pavadinimų lenteles, kurios tvirtinamos ant stulpelių sankryžose. Didžioji dalis jų įrengta ir yra tvarkingos. Pašnekovės manymu, miesto sankryžose dar trūksta ir reikėtų įrengti dar apie 10 proc. informacinių rodyklių.

Informacinėmis lentelėmis, kurios kabo ant pastatų, turi pasirūpinti statinio savininkas. Jei lentelė netvarkinga, nusidėvėjusi, užrašo negalima perskaityti, jam gali būti taikoma administracinė atsakomybė.

„Netrukus ši tvarka gali pasikeisti. Savivaldybės vyriausiajam architektui yra pavesta parinkti gatvių lentelių užrašų šriftą ir parengti jų kabinimo tvarką“, – sakė miesto seniūnė.

Z. Pečiulienė pažadėjo susisiekti su skaitytojo minimo pastato savininkais, juos įspėti dėl netvarkingos lentelės ir paraginti ją pakeisti.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukm :
    Kada ją pakeis?
  • Miestietis :
    Ir vel seniūnė nieko nemato ir nežino.,

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas