Gyventoja siūlo senus medžius keisti naujais.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Rekomenduota palikti kuo daugiau senų medžių

Nijolė STUNDŽIENĖ

Vasario 16-osios gatvės gyventoja norėjo sužinoti, ar dar bus pjaunami šioje gatvėje augantys medžiai. Pasak ukmergiškės, pagal renovacijos projektą jų turėjo pašalinti daugiau, nes kai kurie iš likusių yra kreivi, šleivi, neturintys jokio estetinio vaizdo. Be to, kaip pasakojo gyventoja, jie – nesveiki, todėl kelia pavojų, nes kilus stipresniam vėjui gali lūžti. Ji paminėjo ir konkrečius medžius, kurie auga prie 35-ojo namo. Apie tai, jog daugiau medžių nepjaus, moteris neva sužinojo iš darbininkų. Jos nuomone, geriau pasodinti naujus, jaunus, nei saugoti senus, ligotus. Skambinusioji norėjo sužinoti, kodėl atsisakyta kai kurių medžių šalinimo?

Į laikraščio skaitytojos klausimą atsakė rajono savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Tadas Balžekas:

„Vasario 16-osios gatvės dalyje tarp A. Smetonos ir Klaipėdos gatvių visi numatyti šalinti medžiai jau išpjauti. Projekto tikslais nebuvo numatyta atsisakyti esamų medžių, jie buvo šalinami vadovaujantis UAB „Želdynų vizija“ parengtomis „Vasario 16-osios g. ir jos prieigose augančių želdinių inventorizacijos“ išvadomis.“

T. Balžekas taip pat pridūrė, jog kalbant apie ukmergiškės paminėtą vietą, Vasario 16-osios g. Nr. 35, tai ten pagal inventorizacijos aktą nėra nurodyto nė vieno augančio medžio, kuris būtų rekomenduojamas kirsti pirmoje eilėje ar keltų pavojų pėsčiųjų bei transporto eismui.

Be to, kaip teigė vyr. specialistas, toje gatvės dalyje augančių medžių kirtimas buvo aptartas ir su savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėju Artūru Sakalausku. Jis rekomendavo palikti kiek įmanoma daugiau senų medžių.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ėj :
    Pasodinkite daugiau medžių,eglių,pušų,ąžuolų....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas