Asociatyvi nuotrauka.

Sveikata

Roto virusas – nemalonus, bet…

Sirgti nėra malonu, bet jeigu prikibo koks roto virusas, tenka keletą dienų atidėti darbus ir gydytis.

Keletas bendresnių dalykų, susijusių su roto virusu:

  • Tai virusinė infekcija.
  • Ši infekcija sukelia tokius negalavimus kaip karščiavimas, vėmimas, viduriavimas.
  • Serga ir vaikai, ir suaugusieji.
  • Laikantis higienos taisyklių lengviau apsisaugoti.

Domėjimasis šia tema suaktyvėja žiemą. Priežastis paprasta, netgi galima išvardyti visą seką: 1) žiemą šalta, tad mažiau laiko būnama lauke; 2) namuose, viešose įstaigose atsiranda terpė, tinkama roto virusui „įsišėlti“.

Roto virusas daugeliui žinomas dėl virškinimo sutrikimų. Sergant gali sustreikuoti skrandis. Kaip minėta, pacientai karščiuoja, neišvengia vėmimo, viduriavimo. Nors serga tiek vaikai, tiek suaugusieji, suaugusiųjų imunitetas yra stipresnis, tad ir pats virusas retesnis negu vaikams.

Keli patarimai

Roto virusas – ne pats maloniausias reikalas. Tačiau susirgus svarbiausia nedelsti – šis patarimas, ko gero, tinka visais atvejais, kai kalbama apie ligas.

Kaip greičiau pasveikti? Kad infekcija neužsitęstų, patarimas numeris vienas – nepamiršti tinkamos higienos. Taip pat svarbu išgerti pakankamai skysčių. Suaugusiems pacientams reikėtų išgerti nuo dviejų su puse iki trijų litrų vandens per parą, o vaikams – nuo pusantro iki dviejų (t. y. vienu litrų mažesnį kiekį). Atkreiptinas dėmesys, kad rekomenduojamas būtent vanduo. Tad jeigu nenusprendžiate, ar įsipilti stiklinę sulčių, ar visgi vandens, sparčiau pasveikti padės antras variantas.

Jeigu susirgote čia aptariama virusine infekcija, rinkitės tokį maistą, kurį lengva suvirškinti. Nepiktnaudžiaukite visokiausiais prieskoniais.

Plauti rankas!

Skamba primityviai, gal net įkyriai, bet rekomendacija, būtinybė ir apskritai mažesnė tikimybė susirgti bei spartesnis pasveikimas – visa tai susiję su švara. Kai plaunate rankas su muilu, nesudarote palankių sąlygų virusui prasidėti. Jeigu šeimoje ar kolektyve kas nors jau serga, rankų plovimas su muilu reikšmingas visiems be išimties.

Nepradėkite fanatiškai kas dešimt minučių tikrintis, ar rankos vis dar švarios, tačiau elementarios higienos sąvoka šiuo atveju – kaip į dešimtuką. Beje, būtinai plaukite rankas prieš valgį.

Nieko malonaus, bet neuždelsus ir laikantis gydytojų rekomendacijų per keletą dienų virusinė infekcija nugalima. Kreipkitės į gydytojus, kurie žino, kaip ir ką daryti (ir ko nedaryti). O jei susirgo vaikas, situacija vertinama dar atsakingiau (ir ne be reikalo).

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas