Vykdomi darbai gyventojams sukėlė abejonių.

Aktualijos, Naujausi

Deltuvos gatvėje atstatomos tik pažeistos dangų vietos

Pastaruoju metu daugelis Ukmergės gyventojų piktinasi nepravažiuojamomis miesto gatvėmis. Jau antri metai dėl vykdomų darbų pažeista kelio danga Vasario 16-osios gatvėje, perkastos Antano Smetonos, Deltuvos gatvės, rekonstruojama Sodų bei Paupio gatvės, asfaltas liejamas ir kitose. Nors tose vietose kabo lentelės, kuriose pranešama, kad miestas tvarkomas, ir atsiprašoma už laikinus nepatogumus, tai gyventojų neguodžia. Žmonės piktinasi pernelyg užsitęsusiais, o kartais, kai kurių nuomone, nekokybiškais darbais.

Daugelis pastebėjo, kad baigiama tvarkyti Deltuvos gatvė. Tačiau tai, kas joje vyksta, ne visiems yra priimtina. Todėl šiomis dienomis socialiniuose tinkluose buvo piktinamasi ir diskutuojama, kaip turėtų būti sutvarkyta ši gatvė, paviešintos neva nekokybišką darbą iliustruojančios nuotraukos. Jos pasiekė ir „Gimtosios žemės“ redakciją.

Elektroninį laišką redakcijai parašiusi ukmergiškė stebėjosi: „Nesuprantu, ar Deltuvos gatvės šaligatvis jau sutvarkytas?“

Pasak laikraščio skaitytojos, šios gatvės remontas – visiškas nesusipratimas: „Vienus kelio bordiūrus pakeitė naujais, kitus, aptrupėjusius bei nudaužytus, paliko. Su šaligatviu dar gražiau – lopo seną asfaltą… Apie estetinį vaizdą nėra ko net kalbėti. Be to, neaišku, ar tie lopai bus patvarūs. Pažiūrėsim, kaip šaligatvis atrodys po žiemos. Toks gatvės remontas vertas paviešinimo respublikinėje televizijoje. Gal per Lietuvą parodžius šiuos vaizdus, kam nors atsirastų gėdos jausmas. O juk rajono meras visuomenei žadėjo sutvarkyti Pramonės mikrorajoną, buvo pristatomas ir projektas. Užmojai popieriuje gražūs, tik kodėl jie iki šiol nepradėti realizuoti?“

Prašydama paaiškinti, kodėl taip nekokybiškai renovuojama Deltuvos gatvė, ukmergiškė vis tik neprarado optimizmo. Ji vylėsi, kad tai, ką dabar mato žmonės, yra laikina, ir Deltuvos gatvė po renovacijos bus tokia pat graži kaip Veterinarijos gatvė.

Dėl Deltuvos gatvės dangos ir šaligatvių kreipėmės į UAB „Ukmergės vandenys“ direktorių Rimą Arlinską. Jis paaiškino, jog joje vykdomi darbai pagal praėjusių metų kovą pasirašytą rangos sutartį ,,Paviršinių nuotekų tinklų statyba Ukmergės mieste bei vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimas Deltuvos, A. Smetonos ir Vasario 16-osios gatvėse“.

Šiuo projektu yra atliekama vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų rekonstrukcija bei klojami nauji paviršinių nuotekų tinklai, – aiškino direktorius. – Gatvės danga ir šaligatviai atstatomi tik kasimo vietose ir turi būti neprastesnės kokybės negu buvo iki darbų pradžios. Ukmergiškiai gali internete, nuorodoje https://meaps.google.com , apžiūrėti buvusią gatvės ir šaligatvių būklę iki pradedant darbus ir tada spręsti, ar gatvė ir šaligatviai pablogėjo, ar pagerėjo. Pagal vykdomą projektą šios Deltuvos gatvės, šaligatvių rekonstrukcija pilnai neatliekama ir negali būti finansuojama. Kadangi kairėje pusėje, kur buvo klojama paviršinių nuotekų linija ir vamzdžiai tiesiami pakankamai giliai, teko pažeisti ir dalį šaligatvio, jį rangovas privalo atstatyti. Seni gatvės bordiūrai buvo išsaugoti ir susandėliuoti UAB ,,Ukmergės vandenys“ teritorijoje, tačiau, kad būtų geresnis atstatomos asfalto dangos suvedimas su kelio bortais, daugelyje vietų rangovas nusprendė juos pakeisti naujais. Mes džiaugėmės, kad reaguojama į užsakovo pastabas dėl kokybės. Aišku, geras pavyzdys bus Vasario 16-osios gatvė – dabartiniu projektu atlikta vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstrukcija, nutiesti paviršinių nuotekų tinklai, o su kitu savivaldybės administracijos vykdomu projektu „A. Smetonos ir Vasario 16-osios gatvių ir prie jų esančių erdvių Ukmergėje rekonstravimas“ naujai įrengiama gatvių danga, šaligatviai, tvarkomos viešosios erdvės“.

Pasak R. Arlinsko, visų gatvių rekonstrukcijai vienu metu trūksta lėšų ir nepakanka finansavimo galimybių, todėl Deltuvos gatvės atnaujinimas, kuris aišku labai reikalingas, bus atliekamas ateityje. Šiuo metu, kad būtų užtikrintas automobilių pravažiavimas ir saugus gyventojų judėjimas, yra atstatomos tik pažeistos dangų vietos.

Mieste šiuo metu asfaltuojamos Antano Baranausko ir Šventosios gatvės, tvarkomos Viržių, Dobilų, Paparčių gatvių dalys. Pasak rajono savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo Gedimino Narbuto, šių darbų užsakovas – savivaldybės administracija.

Antano Baranausko ir Šviesos gatvėse vykdomas vietinės reikšmės gatvių su asfaltbetonio danga paprastasis remontas. Tokie patys darbai vyksta ir kaimiškose seniūnijose – asfaltuojama Vintaros gatvė Pabaisko miestelyje, Lakštingalų gatvė Vidiškių seniūnijos Rečionių kaime“, – aiškino vedėjas. Ir pridūrė, jog numatytos tvarkyti ir Deltuvos seniūnijos Bartkuškio kaimo Laukų bei Jakutiškių kaimo Jakutiškių gatvės, tačiau kol kas remonto darbai dar nenupirkti. Taip pat, kaip teigė G. Narbutas, asfaltbetonio dangos atstatymo ir įrengimo darbai vykdomi Žemaitkiemio seniūnijoje, kelyje Radiškis-Nerupis.

Ukmergės mieste, pagal rajono Tarybos patvirtintą tvarką, kapitaliai remontuojamos Viržių, Dobilų, Paparčių gatvės, jose prie darbų finansavimo savo lėšomis prisideda ir gyventojai.

AUTORĖS nuotraukos

Ukmergiškiai nustebo, kad šaligatvis lopomas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Miestietis :
    Mūsų šeima džiaugiasi ir už tokį remontą, dabar bent galima pilnai šaligatviu nuvažiuoti vėžimėliu iki smetonos g. nuo stoties g. Ar trinkelėm grįstas kelias, ar asfaltuotas - svarbiausia tvarkingas ir galima juo naudotis. Apie kitas gatves, ar šviesos gatvės asfaltavimo svarba - nekalbam, yra daug baisesniu gatvių ir miesto problemu...
  • Buvusių nebuna :
    Už tat ponas meras Užugirio dvare puotą kelia.
  • username :
    Man tai geda del tokio remonto. Saligatviai ne trinkelemis klojami, o asfaltuojami, kaip tarybiniais laikais. Jei nera lesu, is viso nereikejo pradeti sitiek gatviu is karto remontuoti. Kazkokia Sviesos, ar Baranausko gatve sugeba isasfaltuot per savaite, Deltuvos gatve turbut ir po 4 metu liks tokia, kokia yra dabar.
  • Miestas tvarkosi :( :
    Pusę metų kasė , užkasė, atkasė vėl kasė ir užkasinėjo ir dabar paaiškėjo , kad nėra pinigų remontui. Tai gal "kelelis" link piliakalnio galėjo palaukti. Ir iš kur lėšų bus pakankamai - vienais metais kasam šilumos tinklus, kitais metai vandens ir artimoje ateityje remontuosime gatvę. Vasaros pradžioje lenteles "miestas tvarkosi" mačiau ir Kaune. Kaunas buvo iškastas stipriau nei Ukmergė, bet ten jau ir lentelių tose vietose nebėra ir gėlės vėl žydi. Labai įdomu po kelių metų užkas ir užlopys Vasario 16 -osios g. Atrodo lobio asfaltui ieško antri metai :)
  • Fjfjh :
    Amzinis statybos. Jei nespejat gal nereik isdraskyt visu gatviu vienu metu? Girdejau kad kelininkai mete viska ukmergeje ir dabar dirba latvijoje. Tai matyt ilgam gatves bus isdraskytos ukmergej.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas