Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Aktualijos

Pritarė Širvintų ligoninės prijungimui

Antradienį vykusiame posėdyje Tarybos nariams buvo pateikti sprendimų projektai „Dėl viešosios įstaigos Ukmergės ligoninės reorganizavimo” ir „Dėl pritarimo bendradarbiavimo sutarčiai tarp Ukmergės rajono savivaldybės ir Širvintų rajono savivaldybės“.

Projektuose buvo siūloma pritarti viešosios įstaigos Ukmergės ligoninės reorganizavimui prijungiant prie jos viešąją įstaigą Širvintų ligoninę bei pritarti Ukmergės rajono savivaldybės ir Širvintų rajono savivaldybės bendradarbiavimo sutarčiai. Šią sutartį pasirašyti įgaliotas rajono meras.

Savivaldybės taryba pritarė abiem pateiktiems sprendimų projektams.

Po balsavimo meras R. Janickas sakė, kad tai „labai svarbus istorinis momentas“. Ir pridūrė, kad dabar bus laukiama širvintiškių politikų sprendimo – jei bus pritarta sutarties pasirašymui, Širvintų ligoninė taps mūsų ligoninės padaliniu.

Aiškinamajame rašte rašoma, kad atlikta ekonominė analizė parodė, jog šis sujungimas teigiamą rezultatą pasieks trečiaisiais veik-los metais.

„Ukmergės ligoninė perims Širvintų ligoninės sutartines teises su teritorine ligonių kasa – finansavimą (šiuo metu apie 1,5 mln. Eur ir kvotas). Pirmuosius dvejus metus dėl vykdomų struktūrinių ir organizacinių pokyčių tikėtinas neigiamas veiklos rezultatas“, – teigiama aiškinamajame rašte.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas