Kultūra

Parodoje – iškalbingos fotografijos

Oksana JUDAKOVA

VšĮ „Trys kaimai“ parodų kuratorė

Spalio 3-ąją, 17 valandą, Vilka-mirgės galerija, esanti Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre (Kęstučio a. 2–2, II a.), kviečia į žurnalistės Elenos Tervidytės fotografijų parodos „Jurga Ivanauskaitė. Paskutinieji gyvenimo mėnesiai“ atidarymą.

Literatūros tyrinėtoja, habilituota humanitarinių mokslų daktarė, profesorė Viktorija Daujotytė apie parodą rašė: „Žurnalistė Elena Tervidytė, artimai bendraudama su Jurga, nebuvo žurnalistė. Neaprašinėjo. Nepranešinėjo. Bet fotografavo; kad vardas išliktų paskutiniuose vaizduose – daugiausia besikeičiančio veido, akių, žvilgsnio. Fotografavo atsargiai – pernelyg nepriartėdama, neviešindama to, kas yra žmogaus iki paskutinės jo akimirkos. Nepažeisdama intymumo. Fotografavo įdėmiai įsižiūrėdama, fiksuodama vardo ir veido istoriją, ją įvaizdindama. Fotografavo neskubėdama – sulaukdama tinkamo laiko, atvirumo, šviesos ar šešėlio ant veido, galvos palenkimo, rankos judesio. Sukūrė iškalbių fotografijų.“

Į atidarymą kartu su E. Tervidyte atvyks filosofijos profesorė, eseistė, literatūros kritikė Jūratė Baranova, 2014 metais parašiusi ir išleidusi fundamentalią studiją apie J. Ivanauskaitės kūrybą „Jurgos Ivanauskaitės fenomenas: tarp siurrealizmo ir egzistencializmo“.

Kviečiame Ukmergės kultūros bendruomenę, literatūros mylėtojus, moksleivius ir visus, kam yra įdomu ir svarbu sužinoti daugiau apie rašytojos J. Ivanauskaitės gyvenimą ir kūrybą.

Laukiame Jūsų!

Paroda veiks iki spalio 31 dienos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas