Gražiausio rudens gėrybių papuošalo konkurso dalyviai.

Kultūra

Laumėnų kaimo bendruomenė džiaugėsi rudens derliumi

Justina BRUŽAITĖ-LISECKIENĖ

Laumėnų kaimo bendruomenės narė

Iškritęs pirmasis sniegas parodė, kad ruduo jau baigiasi ir į Lietuvą ateina žiema. Laumėnų kaimo bendruomenė žiemišką metą pasitiko susirinkę į „Rudens gėrybių šventę“ apžvelgti rudenį nuimto derliaus rezultatus.

Apdovanojamas aktyviausias metų grybautojas Henrikas Mečkauskas.

Apdovanojamas aktyviausias metų grybautojas Henrikas Mečkauskas.

Šventėje buvo apdovanoti gausiausio šį rudenį nurinkto Laumėnų krašto derliaus savininkai – grūdinių kultūrų, bulvių augintojai, taip pat didžiausio užauginto moliūgo savininkai, aktyviausi metų grybautojai ir uogautojai. O iš rudens gėrybių bendruomenės nariai ir šventės svečiai pagamino įvairiausių patiekalų, kurie varžėsi gardžiausio ir originaliausio rudeninio skanėsto konkurse. Čia ragautojų dėmesio sulaukė ir obuolių sūris, ir varškinės morkytės, ir vitaminų bombą slėpusios salotos, moliūgų, obuolių pyragai ir daug kitų ne tik sveikų, bet ir labai gardžių patiekalų. Taip pat į šventę Laumėnų kaimo bendruomenės nariai atėjo pasipuošę iš rudens gėrybių pagamintais aksesuarais – kaštonų kaklaraiščiu, iš gilių ir kaštonų suvertais karoliais, moliūgų sėklų plaukų lankeliu, česnakine apyranke ir kitais originaliais papuošalais. Laumėnų kaimo kultūros namai tapo tikru rudeniniu podiumu.

Vis dėlto šventė konkursais nesibaigė. Visą vakarą Laumėnų kaimo bendruomenę ir jos svečius linksmino Lyduokių kaimo kapela, kuriai vadovauja Viktė Varnienė. Nuotaikingi šokiai ir dainos leido visiems atsikvėpti po įtemptų vasaros ir rudens pradžios darbų. Taip pat susirinkusieji varžėsi bulvių skutimo ir grūdinių kultūrų atpažinimo rungtyse, parodė, kaip gerai geba atpažinti rudeninį derlių. Šokiai ir žaidimai leido visiems atsikvėpti po įtemptų vasaros ir rudens pradžios darbų.

Šventės dalyvius linksmino kapela „Kanolas“.

Šventės dalyvius linksmino kapela „Kanolas“.

Į „Rudens gėrybių šventę“ susirinkę Laumėnų krašto žmonės ir svečiai ne tik linksmai ir žaismingai aptarė rudens derlių, bet ir skyrė dėmesio kitoms rudenį aktualioms temoms. Spalio 1-ąją pasaulis minėjo Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną. „Rudens gėrybių šventėje“ taip pat buvo sutelktas dėmesys į Laumėnų krašto vyriausiuosius. Pristatytas nuotraukų montažas, kuriame įamžinta vyriausioji šio krašto žmonių karta ir atminti jau anapilin iškeliavę Laumėnų krašto senoliai. Ši šventės dalis leido atgaivinti gražius bendruomenės prisiminimus ir atkreipti dėmesį į tai, kokią vertę sukuria mūsų nuoširdus bendravimas su šalia esančiais vyriausiaisiais.

„Rudens gėrybių šventė“ papildė laumėniškių kasdienybę ryškiais įspūdžiais ir įkvėpė būsimiems darbams. Kitąmet iš Laumėnų kaimo bendruomenės belieka laukti dar vieno gausaus derliaus ir galimybės juo pasidžiaugti visiems drauge.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Puiki bendruomene ir labai aktyvi pirmininke sekmes jai ir jos seimai
  • Anonimas :
    Puiki bendruomene ir labai aktyvi pirmininke sekmes jai ir jos seimai

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas