Susitikimo metu rangovams išsakyta nemažai priekaištų.

Aktualijos, Įvairūs

Aptarta rekonstruojamos Dukstynos pagrindinės mokyklos darbų eiga

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Sunerimę dėl per lėtai vykdomų rekonstrukcijos darbų Dukstynos pagrindinėje mokykloje, rajono savivaldybės administracijos vadovai rugpjūčio 19 dieną inicijavo susitikimą su statybininkais – viešąjį paslaugų pirkimą konkursą laimėjusios ir darbus atliekančios UAB „Dangų centras“ atstovais.
      Susitikime konstatuota, kad Dukstynos pagrindinės mokyk-los sporto salės, rūbinių bei pagrindinio įėjimo į pastatą laiptų atnaujinimo darbai turėjo prasidėti liepos 22 dieną, tačiau įmonės atstovai atvyko tik pirmąją rugpjūčio mėnesio savaitę. Vadovaujantis su savivaldybe pasirašyta rangos darbų sutartimi, UAB „Dangų centras“ visus šiuos darbus, kurių vertė 279 tūkstančiai eurų, įsipareigojo atlikti per 3 mėnesius.
     „Iki šios dienos atlikta tik apie 10 procentų darbų, be to, įmonė neparengė ir nepristatė darbų atlikimo grafiko. Ne už kalnų rugsėjo 1-oji, kuomet į mokyklą susirinks daugiau kaip 750 moksleivių ir mokytojų“, – sakė šio projekto vadovas, rajono savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arvydas Jurkūnas.
     „Labai prašau atlikti tuos darbus, kurie mūsų įstaigos bend-ruomenei labiausiai trukdys judėti po mokyklą. Visų pirma tai liečia rūbines, kurios yra centrinėje pastato dalyje, čia sueina ir visi koridoriai. Dabar čia viskas išversta. Neramu ir dėl pagrindinių laiptų. Jie byra, o juk per juos visiems tenka pereiti. Būtinai reikalinga ir sporto salė, kaip didžiausia erdvė, kur būtų galima mums visiems susirinkti. Jei orai bus geri, sportuoti galėsime ir mokyklos stadione, juk pagal sutartį sporto salę tvarkys iki spalio mėnesio pabaigos.
     Kasdien būnu mokykloje ir matau, kad dirba per mažai žmonių, trumpos darbo valandos, daug prastovų, o darbuotojų darbo kultūra, deja, tokia pati, kokia buvo ir prieš 15 metų“, – kalbėjo Daiva Liumparienė, Dukstynos pagrindinės mokyklos direktorė.
    Susitikime dalyvavę ir priekaištus išklausę UAB „Dangų centras“ direktorius Robertas Pliupelis bei objekto darbų vadovas Svajūnas Jagorovas pažadėjo paspartinti darbus, parengti darbų grafiką bei apsvarstyti galimybę samdytis subrangovą.
Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pasiūlė visiems rugpjūčio 27 dieną dar kartą susitikti tvarkomame objekte ir pasižiūrėti, kaip iki to laiko pasistūmėjo darbai.
Projektas finansuojamas iš 2020-2022 metų valstybės investicijų programos lėšų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas