Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Gyventojai pageidauja daugiau autobusų reisų

Loreta EŽERSKYTĖ

Gavome du elektroninius laiškus, kuriuose skundžiamasi dėl miesto autobusų kursavimo laiko.

„Kreipiuosi kelių Ukmergės senjorių vardu. Solidaus amžiaus moterims nemenka problema yra pasiekti Dukstynos kapines: po karantino atnaujinus autobusų kursavimą nuvykti į jas galima dusyk per dieną, o parvykti – iš esmės vieną. Gal atsirastų galimybė autobusui kursuoti daugiau kartų? Juk laikytis socialinio atstumo taisyklių perpildytame autobuse neįmanoma, o važiuoja daugiausia rizikos grupės asmenys. Gal Ukmergės autobusų parkas išgirs senjorių prašymą ir nuvykti į Dukstynos kapines visuomeniniu transportu bus taip pat patogu kaip ir į Pašilės? Iš anksto dėkojame už supratingumą,“ – rašė Vilma.

Kito laiško autorė Marija bėdojo dėl pakeisto autobuso Nr. 2 važiavimo laiko: „Nors miesto autobusai pradėjo kursuoti, deja, žmonės po 19 valandos nuo Biofabriko nebegali nuvažiuoti į Pašilę. Po 19 valandos autobusas Nr. 2 nebevažiuoja. Kaip grįžti po darbo ir iš sodo? Iš Autobusų stoties po 18 valandos važiuoja autobusai Nr. 4, 2, 6, o Nr. 2 paskutinis reisas iš Biofabriko 17.30 valandą“.

Su skaitytojų skundais supažindinome rajono savivaldybės administraciją. Sulaukėme UAB „Ukmergės autobusų parkas“ direktoriaus Alfonso Prabišo atsakymo.

„Senjorų prašymu autobusai į Dukstynos kapines buvo nukreipti iš ryto, kol dar vėsus oras, nes dienos metu jiems per karšta. Todėl iš ryto 8.35 val. iš Pašilės kursuoja papildomas autobuso Nr. 2 reisas į Dukstyną, be to, palikti du autobuso Nr. 4 reisai. Poilsio dienomis autobusai iki Dukstynos kapinių važiuoja šešis kartus, kadangi manome, jog šeštadienį ir sekmadienį vyksta ne tik senjorai, bet ir tie gyventojai, kurie darbo dienomis negali nuvažiuoti. Mes keletą dienų stebėsime važiuojančių keleivių srautus ir tuomet matysime, ar reikia kažką keisti“, – komentavo Autobusų parko vadovas.

Pasak A. Prabišo, šiuo metu autobusai visuose maršrutuose darbą baigia apie 19 valandą. Ne išimtis ir autobusas Nr. 2.

„Be to, rengiant autobusų grafikus yra atsižvelgiama į važiojančių keleivių srautą, o jis po 18 valandos artėja prie nulio,“ – konstatavo direktorius.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kas gali pasikeisti :
    Kai vadovais ko ne nuo "nepriklausomybės" paskelbimo "valdo" postus. Kažkas juk pagaliau turi keistis, kad turėtumėme rezultatą po paraliais...
  • Liuse :
    Autobusų parko vadovas tik žada bet jokio rezultato nėra o žmonėms reikia 2 autobuso kuris važiuotu po 19valandos į Pašilė gal reikia parašus rinkti kad išgirstu žmonės
  • Laima :
    Kaip galit nuspręsti kad niekas nevažiuoja po 19valandos2autobusu kai jo nepaleidziat juk žmonės dirba venybel Narbutas maxcimoj ir senuose ir turi sodus toj pusėj kai paleisti tai galėsite sakyti kad niekas nevaziuoja
  • G :
    Vat taip va. Ivede tarsos mokesti automobiliams. Autobusu grafikai reti. Belieka tik pesciom vaikscioti. Bus ekologija.
  • Aha :
    Pasinaudojo parazitai karantinu,kad nuimti nepelningiausius reisus nusispjaunant i zmoniu interesus. Ir ne tik Ukmerges miesto gudrociai,bet ir tarpmiestiniai autobusai vaziuoja iskastruotais grafikais. Dauguma senu reisu nuimti o kiti padaryti nepatogus ir ne logiski. Kazkam pandemija - o kazkam biznio korekcijos.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas