Meras R. Janickas (kairėje) visus susirinkusiuosius subūrė po Skambančiu ąžuolu bendrai nuotraukai.

Aktualijos, Naujausi

Padėkos vakare – daugybė „Ačiū!“

Loreta EŽERSKYTĖ

Ketvirtadienį rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Darius Varnas į Padėkos vakarą sukvietė ukmergiškius, kurie padėjo ir prisidėjo kovoje su COVID-19 virusu. Prie Kultūros centro, po Skambančiu ąžuolu, vykusiame renginyje daugybę kartų buvo ištartas žodis „Ačiū“. Jis buvo skirtas medikams, šauliams, savanoriams, verslininkams, prekybininkams, socialiniams darbuotojams, pedagogams, moksleiviams ir jų tėveliams – visai Ukmergės bendruomenei. Visiems tiems, kurie kantriai, atsakingai, negailėdami jėgų ir susitelkę dirbo ne tik savo darbus, bet ir dar daugiau…

Besirenkančius ukmergiškius pasitiko ir šventinę nuotaiką dovanojo Meno mokyklos Muzikos skyriaus orkestras, vadovaujamas mokytojo Ričardo Kamarausko. Renginį pradėjusi jo vedėja, Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė sakė, jog tris ilgus mėnesius trukęs ir didžiulių išbandymų visiems nestokojęs karantinas suvienijo visą Ukmergę ir mes visi nugalėjome COVID-19 pirmąją bangą.

„Susirinkę Valstybės-Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos – išvakarėse, kaip ir visada, prisimename savo protėvius, senelius ir tėvus, kurie kūrė ir stiprino mūsų valstybę. Tai mums iki šiol atrodė taip tolima, kad mūsų kartai likimas tokių išbandymų neskyrė. Bet pastarųjų trijų mėnesių įvykiai, kai mes, ukmergiškiai, pirmieji Lietuvoje stojome į kovą prieš niekam dar nežinomą virusą, parodė ką kita“, – į susirinkusiuosius kreipėsi meras R. Janickas.

Jo žodžiais tariant, visiems teko didžiulis išbandymas – įveikti tai, ko iki šiol nebuvome mokęsi, ko nesitikėjome ir nelaukėme.

„Šiandien mes susirinkome padėkoti visiems – nuo didžiausio iki mažiausio, nes kiekvieno dalyvavimas, prisidėjimas idėja, darbais, pagalba, palaikymu, buvo labai svarbus. Šis trijų mėnesių laikotarpis parodė, kokia stipri Ukmergės bendruomenė, kiek mes visi turime daugybę galių, kiek greta daug žmonių, kurie neskaičiuoja laiko, sveikatos, energijos ir skuba padėti tiems, kam labiausiai reikia pagalbos. Labai ir didžiuojuosi, kad man tenka vadovauti ir tarnauti Ukmergei tokiu laiku“, – sakė meras.

Padėkos žodį pirmose gretose atsidūrusiems visiems medikams, prekybos centrų ir būtiniausių paslaugų sferos darbuotojams tarė Seimo narys Juozas Varžgalys. Jis pasidžiaugė daugelio senjorų supratingumu ir kantrybe, dėkojo geradariams jų kaimynams, savanoriams, kurie karantino metu lankė ir pagelbėjo namuose užsidariusiems vyresnio amžiaus, vienišiems žmonėms.

„Gyvenimas jau grįžta į savo vagą. Džiugu, kad Ukmergė minima pavyzdžiu, kaip visų bendromis pastangomis susidorojo su užklupusia pandemija. Ačiū visiems už susitelkimą ir jūsų darbą“, – sakė politikas.

Meras R. Janickas pripažino, kad rajono vadovai karantino metu sulaukdavo įvairiausių telefono skambučių – žmonės prašė pagalbos, norėjo gauti informacijos. Tačiau pasitaikė ir tokių skambinančiųjų, kurie klausė, kaip galėtų padėti, kurie paprasčiausiai teiravosi, kaip meras laikosi. Tarp tokių buvo ir Ukmergės dekanato dekanas, Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas Raimundas Kazaitis.

„Manau, jei žmogus sugeba dėkoti, tai su juo viskas yra gerai“, – tokiais žodžiais savo pasisakymą pradėjo kunigas R. Kazaitis. Jis sakė, kad sudėtinga būtų išvardinti visus, kuriems šiuo metu turime būti dėkingi – jų yra tiek daug, jog kažko galime ir nepaminėti…

Kaip teigė dvasininkas, sunkių išmėginimų teko patirti visiems, taip pat – ir Bažnyčiai. Istorijoje nebuvo tokios situacijos, kad bažnyčios būtų uždarytos, kad kunigai jose melstųsi užsirakinę: „Ir ši situacija dar tęsiasi. Rytoj Ukmergę lanko vienas iš dviejų Lietuvos kardinolų – jis teiks Sutvirtinimo sakramentą. Tačiau prašau – tik neateikite ryt į bažnyčią. Vien sutvirtinamųjų yra 80, dar jų tikrieji tėveliai, krikšto ir sutvirtinimo tėvai – jie visi jau gali viršyti leistiną bažnyčioje žmonių skaičių. Tai ir yra vienas iš karantino iššūkių, jų, matyt, dar bus ir ateityje…“

Vis tik dekanas mano, kad koronavirusas mūsų neišgąsdino, bet tik išaugino ir sustiprino.

Į susirinkusiuosius taip pat kreipėsi ir padėkos žodžius skyrė rajono savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas, Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė, Ukmergės vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė, rajono savivaldybės administracijos  Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas. Savo mintimis ir išgyvenimais pasidalijo Ukmergės ligoninės gydytojas Donatas Miezenas, kuris uždarius ligoninę buvo likęs vienintelis čia dirbantis gydytojas. Taip pat kalbėjo Ukmergės šaulių kuopos vadas Linas Kavaliauskas. Jis visų pirma dėkojo šaulių šeimoms, kurios rizikavo išleisdamos savo artimuosius į tarnybą, tačiau tam neprieštaravo. Pasak kuopos vado, karantino metu šauliai budėjimuose praleido net 2 147 valandas.

Šventę sušildė ir papuošė nuotaikingas rajono saviveiklininkų koncertas. Susirinkusiesiems buvo įteikti padėkos ženkleliai, visi pakviesti bendrai nuotraukai.

AUTORĖS nuotraukos

Šventę jos dalyviams primins dovanoti padėkos ženkleliai.

Gydytoją D. Miezeną į renginį palydėjo visa šeima – taip pat gydytoja žmona ir sūnelis bei dukrytė.

Vakaro metu teko laikytis renginiuose galiojančių ribojimų.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vietine :
    O premijų nematėm kurios lankem senelius
  • Vietine :
    Visiems padėkos, bet ne lankomosios priežiūros darbuotojams, iš neįgaliųjų sąjungos, liudna, kad mes kabutėse nedirbom, premijų net nepauostem☹️

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas