Stovyklavo ir suaugusieji.

Naujausi, Žmonės

Startavo suaugusiųjų ir vaikų stovyklos

Skirmantė SABALIAUSKIENĖ

Rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro sveikatos stiprinimo specialistė

Po ilgai trukusio karantino Kurėnų kaime, kaimo turizmo sodyboje, šurmuliavo būriai žmonių. Ten jie rinkosi ne šventes švęsti, o aktyviai, smagiai, sveikai leisti laiką Visuomenės sveikatos biuro bei Sveikatos stiprinimo ir sporto klubo „Gabarytas“ organizuotose sveikatos stiprinimo stovyklose, skirtose suaugusiesiems ir vaikams. Stovykloms vadovavo jau nemažą stovyklavimo patirtį sukaupę vadovai – Miglė Ivanauskienė ir Nerijus Butėnas.

Birželio 12–14 dienomis į pirmąją stovyklą susirinko suaugusieji. Stovyklavimo metu netrūko puikių emocijų, juoko ir, aišku, šiek tiek nuovargio. Energingos trenerės Augustės vedami „zumbos“ ritmu judėjo ir gryname ore prakaitą liejo tiek vyrai, tiek moterys. Po fizinio krūvio užsiėmimų teko prisiminti vaikystę ir susikaupti. Užduotys, kurias su „lego“ kaladėmis turėjo atlikti suaugusieji, pasirodė tikrai nelengvos.

Atvykus pripučiamų batutų atrakcionams „Noriu pramogauti“, stovyklautojai žaidė burbulų futbolą, lankinį, kovojo dėl čempionų vardo bei medalių. Taip pat stovykloje lankėsi Kovos ir taktikos akademijos treneriai, kurie mokė savigynos ir kovos menų. Po aktyvios veiklos ir linksmųjų estafečių sulaukta ir poilsio – visi mėgavosi pirties teikiamais malonumais. Visas tris dienas stovyklautojai buvo lepinami lauko virtuvės patiekalais, kuriuos ant laužo gamino Vladimiras Kaloša.

Birželio 19–21 dienomis į stovyklą atvyko 12–16 metų moksleiviai. Savaitgalis tikrai juos lepino puikiu oru, o energingųjų vadovų Miglės ir Nerijaus bei savanorių Rusnės ir Lolitos dėka visos svajonės virto realybe. Stovyklautojams tikrai nepritrūko nei įdomių veiklų, nei linksmybių.

Besiruošiant aktyvioms pramogoms svarbu pasistiprinti! Čia ir vėl į pagalbą atskubėjo patiekalų ant laužo virtuozas Vladimiras, tik šį sykį teko pasigaminti vakarienę patiems. Buvo surengtos smagios troškinio gaminimo varžybos, kuriose pralaimėjusių nebuvo, o pačių gamintas maistas buvo pats skaniausias. Suvalgytų kalorijų deginimas vyko vandens krepšinio varžybose, kuriose vaikų linksmus krykštavimus girdėjo net tolimiausi kraštai. Penktadienio vakaras buvo skirtas poilsiui ir pasiruošimui aktyviai šeštadienio veiklai. Pirtis, mąstymo žaidimai, bulvių kepimas ant laužo ir refleksija žvakių šviesoje.

Šeštadienio rytas prasidėjo mankšta ir maudynėmis Kurėnų ežere, o grįžus į sodybą stovyklautojų laukė staigmena – visa stovykla buvo užpildyta pripučiamų kliūčių ruožais ir užduotimis. Kadangi diena pasitaikė ypatingai karšta, tai ir vandens procedūrų buvo itin daug. Įdegusius, pavargusius, bet su šypsenomis veiduose „Noriu pramogauti“ komanda apdovanojo arbūzais. Po tokios aktyvios dienos jau norėjosi tik poilsio, bet vadovai ir vėl neleido liūdėti, surengė regbio varžybas ant slidžiosios plėvelės. Medaliai ir juokas vainikavo antrąją dieną.

Išaušus sekmadienio rytui stovyklautojai žinojo, kad greitai reikės atsisveikinti. Dėl to kritusią nuotaiką praskaidrino į kiemą atvykęs gatvės šokių treneris Justas Andriejauskas. Kokia gi stovykla be uždarymo šokio? Dvi valandas visi susikaupę mokėsi ir pagaliau finalinis „AFRO“ šokis buvo nufilmuotas. Jis tikrai ilgai pasiliks visų atmintyje, kaip ir visi kiti stovyklos įspūdžiai.

Veiklų netrūko ir moksleiviams.

Užduotys su „lego“ kaladėlėmis.

Teko įveikti kliūčių ruožus.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas