Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Žemės vertinimo paslaugos – būtinos?

Žemės vertintojų paslaugos užsakomos tiek pirkėjų, tiek pardavėjų. Vienu atveju norima kuo daugiau uždirbti, o kitu atveju norisi nepermokėti, sumokėti tik tiek, kiek ta žemė konkrečiai yra verta. Bet kuriuo atveju – geri vertintojai padės sužinoti realią žemės kainą ir tuo pačiu abiems pusėms likti patenkintoms.

Daugiau apie žemės vertinimą galite skaityti čia: https://www.vertintojas.lt/musu-paslaugos/nekilnojamo-turto-vertinimas/zemes-vertinimas.

Kas lemia žemės kainą?

Žinoma, Jums nereikia žinoti – kokios yra žemės kainos vertės sudedamosios dalys, kadangi specialistai tiksliai įvertinę tam tikru rodiklius – gali nurodyti kainas. Visgi, jeigu įdomu, tai apibrėžiama, kad kainą lemia lokacija, žinoma, sudėtis, objektai, kurie stovi, kurie yra greta. Prieštaringai vertinamos tos vietos, kurios yra saugomos valstybės bei kitos, kurioms reikalinga papildoma priežiūra.

Yra labai daug veiksnių, kurie lemia žemės kainą, tad dažniausiai be specialistų apžiūros bei vertinimo – sunku nusakyti ne tik veiksnius, tačiau ir kainą.

Greitis – ypač svarbus pardavime

Žemės vertinimas reikalingas ne tik pirkėjams, kurie nori nepermokėti, sumokėti tiek už žemės sklypą, kiek jis realiai yra vertas, tačiau ir pardavėjams, kurie dažniausiai nori pagreitinti perleidimo procesą.

Paprasčiausiai poreikis uždirbti kuo daugiau yra visiškai natūralus, tačiau kartais kainos yra per didelės, nes yra tam tikri sentimentai. Tokiu atveju žemė metų metus lieka nenupirkta, ji po truputį nuvertėja, gaištasi laikas.

Tokiu atveju ir pasinaudojama vertintojų paslaugomis. Greitai sužinoma reali kaina, kuri nustatoma remiantis tam tikrais kriterijais. O kuo kaina objektyvesnė – tuo pardavimai bus greitesni.

Tinkamų vertintojų pasirinkimas

Objektyviam vertinimui labai svarbu pasirinkti gerus vertintojus, kurių kompetencija leidžia pasiūlyti geros kokybės paslaugas ir tuo pačiu – ypač tikslias. Juk to ir reikia klientams.

Būtinai rinkitės tik tokius vertintojus, kurie savo paslaugas siūlo legaliai. Tokiu atveju būsite ramus, kad jų kompetencija – atitiks poreikius. Taip pat galima skaityti internete paliktus kitų žmonių komentarus, kurie padės susidaryti nuomonę apie paslaugas, galiausiai, būtinai susipažinkite su sutarties sąlygomis, vertinimo kriterijais, bent jau teoriškai dalyvaukite procese, kad žinotumėte – kas vyksta.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas