Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Norinčių gaudyti ir prižiūrėti bešeimininkius gyvūnus neatsirado

Loreta EŽERSKYTĖ

Į redakciją paskambinusi ukmergiškė Aldona norėjo sužinoti, kas dabar Ukmergės mieste ir rajone užsiima bešeimininkių naminių gyvūnų gaudymu, karantinavimu ir laikinąja globa.

„Anksčiau šias paslaugas teikė viešoji įstaiga „Klaujūnas“. Tačiau vasario mėnesį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba neva dėl užfiksuotų gyvūnų gerovės ir sveikatingumo pažeidimų jos veiklą apribojo – įstaigai uždrausta priimti globai naujus gyvūnus“, – sakė skaitytoja.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė papasakojo, kad kovo 9 dieną buvo paskelbtas Bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo, bešeimininkių kačių (katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugų pirkimas. Jį buvo numatyta skaidyti į dvi dalis: Bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos, gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo paslaugos; Bešeimininkių kačių (katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugos.

Paslaugų teikimo Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje terminas – 11 mėn. nuo sutarties įsigaliojimo dienos. Tiekėjų pasiūlymai neturi viršyti: I pirkimo daliai – 13 000,00 Eur su PVM; II pirkimo daliai – 5 000,00 Eur su PVM.

„Pasiūlymus ar prašymus dalyvauti šiame pirkime buvo galima teikti iki kovo 20 dienos. Deja, nesulaukėme nė vieno tiekėjo siūlymo“, – konstatavo V. Grabauskienė.

Ji nesiryžo spėlioti, kodėl neatsirado nė vieno norinčio teikti minėtąsias paslaugas.

Pasak Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėjos, šiuo metu rajone nėra nė vienos įstaigos, kuri rūpintųsi bešeimininkiais naminiais gyvūnais. Tačiau tokia situacija ilgai tęstis neturėtų. Bus svarstoma, kaip šią problemą išspręsti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas