Asociatyvi nuotrauka

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Mirė į ligoninę atvežtas mažametis

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Sausio 18-ąją, šeštadienį, Ukmergės ligoninės Anesteziologijos-reanimacijos skyriuje mirė 7-erių berniukas. Jis greitosios medicinos pagalbos automobiliu į iš Deltuvos seniūnijos Kurmėlių kaimo į įstaigą buvo atvežtas apie 14.35 valandą.  Deja, sunkios būklės, išsekusio vaiko medikams išgelbėti nepavyko. Jo gyvybė užgeso apie 16 valandą.

Įtarimai, kad mažamečio mirtis galėjo būti smurtinė, atmetami, nes teismo medicinos specialistas išorinių smurto žymių ant kūno nenustatė.

Berniukas į gydymo įstaigą pristatytas dėl nuolatinio pykinimo, vėmimo bei vangumo.

 

Ligonis atvežtas kritinės būklės

„Gimtosios  žemės“ kalbinta Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Marija Švedienė sakė, kad medikai padarė viską, kas nuo jų priklausė, veikė labai operatyviai, atliko visus būtinus veiksmus.

„Vaikas į  ligoninę atvežtas pavėluotai, labai sunkios, kritinės būklės, – situaciją komentavo vyr. gydytojo pavaduotoja. – Jis iš karto paguldytas į reanimacijos skyrių, iš Vilniaus Santaros klinikų iškviestas reanimobilis, bet dėl prastėjančios būklės jau buvo vėlu keisti gydymo įstaigą, transportuoti.“

Medikė  kol kas negalėjo pasakyti, kas nutiko berniukui, juolab kad vyksta ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Neva po teismo medicinos ekspertizės pateiktų išvadų ir bus atsakyta į visus klausimus. O dabar, pasak M. Švedienės, medikai kelia įvairias versijas, analizuoja priežastis, galėjusias įtakoti ligonio mirtį. Pašnekovė nesiryžo daryti skubotų išvadų, negalėjo suteikti papildomos informacijos. Tik patikino, jog minčių apie kažkokią galimą užkrečiamą ligą net nebuvo.

Medikai iš pat pradžių vadovavosi mažamečio motinos pasakojimu, kad sūnus blogai pasijuto penktadienį, grįžęs iš mokyklos. Berniukui pradėjo skaudėti pilvą, jis vėmė, tai kartojosi ir naktį, ir šeštadienį.  Todėl buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Kaip sakė vyr. gydytojo pavaduotoja medicinai, į vaiko negalavimus reikia reaguoti nedelsiant, atidžiai stebėti ir  kuo skubiau kreiptis į medikus, nes mažieji labai greitai gali išsekti. Taip neva nutiko ir šiuo atveju.

Su motina bendravo specialistai iš Vilniaus

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos Vilniaus apskrityje vyriausioji specialistė Aida Žemaitytė-Budnikienė „Gimtajai žemei“ sakė, kad apie berniuko mirtį policijos pareigūnai iš karto informavo vaiko teisių apsaugos specialistus – budėtojus. Kadangi savaitgaliais jie dirba tik didžiuosiuose miestuose, jie iš Vilniaus išskubėjo į Ukmergę. Ligoninėje budėtojai rado vaiko mamą ir su ja pasikalbėjo. Ji patvirtino, jog sūnus sunegalavo grįžęs iš mokyklos. Pamačiusi, kad sveikata tik blogėja, kitą dieną moteris nutarė kviestis medikus.

 Pasak A. Žemaitytės-Budnikienės, mažametį auginanti šeima vaiko teisių apsaugos specialistams nebuvo žinoma, nusiskundimų vaikų nepriežiūra negauta. Tiesa, anksčiau šeima buvo įtraukta į rizikos šeimų sąrašą. Tačiau dabar tokie sąrašai net nesudarinėjami.

 Nors galutinė mirties priežastis dar nėra žinoma, tačiau pirmadienį apie pietus kalbinta Viešųjų ryšių ir komunikacijos Vilniaus apskrityje vyriausioji specialistė patikino, jog ji nėra smurtinė.

 „Pirminiais duomenimis, vaikas mirė dėl tam tikrų žarnyno problemų“, – naujausiomis žiniomis pasidalino pašnekovė. Ir pridūrė, jog apie tai viešai kalba tik todėl, kad nori paneigti viešai skleidžiamą informaciją apie galimas mažamečio mirties priežastis.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • rita :
    O mane jaunas daktariukas paguldė labai greitai, padarė tyrimus, pakvietė kitą daktarą ir paguldė, nebuvo jokių problemų. Tuomet nebuvo daug žmonių priėmime. O laukti namie tiek kad vaikas pats nebepaeina savom kojomis - tikrai apsileidimas
  • Mama :
    Man sunku suvokti, kad iskviete greitaja tik kitos dienos popiete. Juk matai kad vaikui blogai,tai vezk i priemima.
  • Priėmimas :
    Neprošal padaryti tyrimą kiek laiko vyksta procedūrą - paguldyti žmogų į skyrių savaitgalį. Atsakysiu savo atvejį - lygiai 6 valandas, nenuostabu, kad pačiame priėmime alpsta, aimanuoja žmonės nuo laukimo, ar nereikia kažko keisti, tai normalu?
  • Susidures :
    Baisu kas toje Ukmerges ligonines priemime darosi ,nekarta ir pats susidures esu ,ateini pas juos pagalbos o jie vos neisjuokia tave kad apsimeti ,o uz langelio viskas girdisi kai sneka tarp saves ,ir vel tas atejo ,labai nuosirdziai noretusi kad vyr gydytojas atkreiptu i tokiu darbuotoju nenora darbui ,gal yra istikruju kas tokius pakeistu ir noretu atsakingai dirbti ?
  • Jurgita :
    Yra medikam nežinomų vaikų žarnyno ligų.
  • Jurgita :
    Koks daktaras tiria žarnyną.Santariškių 7 gydytojas Sigitas Strupas yra chirurgas.O kaip vadinasi žarnyną gydantis gydytojas? Kaip jį galima vaikui ištirti?
  • Klausimėlis :
    Ar tiesa, kad pirmą kartą mamai atvežus vaiką buvo liepta vykti į namus ir gerti daug skysčių? O, atvežus antrą kartą jau buvo per vėlu!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas