Žuvusiųjų atminimui buvo padėta gėlių.

Aktualijos, Naujausi

Prisiminti ir pagerbti Laisvės gynėjai

Arvydas PĖŠINA

Pirmadienį nuo pat ryto visa šalis paskendo žvakelių šviesoje. Taip prasidėjo tragiškiausios datos šiuolaikinės Lietuvos istorijoje – Laisvės gynėjų dienos, minėjimo renginiai. Juose prisiminti žmonės, žuvę už Lietuvos laisvę, už mūsų teisę būti nepriklausomiems.

Sausio 13-ajai skirti renginiai pradėti organizuoti dar anksčiau. Mokyklose ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose vaikams pasakota apie tragiškos dienos įvykius, žuvusius tautos didvyrius. Bibliotekose rengtos leidinių parodos, gyvenvietėse, kaip aidas senųjų įvykių, suliepsnojo laužai. Žmonės vienas su kitu dalinosi prisiminimais, tragiškų dienų liudininkai pasakojo apie savo emocijas, išgyvenimus, siekį gyventi laisvoje Lietuvoje.

Sausio 13-osios ryte įstaigų, organizacijų, gyventojų namų languose sužibo švieselės. Tai – žvakelės, uždegtos prisimenant tragiškus įvykius, juose žuvusius žmones.

Vakare ukmergiškiai susibūrė prie paminklo „Lituania Restituta“, kad dar kartą prisimintų tų dienų įvykius, pagerbtų juose dalyvavusius ir pabūtų kartu.

Aidint varpo dūžiams ir skambant paaukojusių gyvybes Sausio 13-ąją pavardėms prie paminklo kiekvienam žuvusiajam padėta deganti žvakelė. Renginio vedėjas, Kultūros centro Šventupės skyriaus renginių organizatorius Kazimieras Šermukšnis prie mikrofono pakvietė rajono merą Rolandą Janicką. Jis priminė, kad laisvę reikia saugoti ir dažniau spausti ranką vieni kitiems. Kad, atėjus lemiamai valandai, mes galėtume taip pat vieningai stoti ginti laisvę taip, kaip gynė mūsų broliai ir seserys.

Nuaidėjo trys savanorių pajėgų karių salvės – Žuvusiems už Lietuvos laisvę, Kovojusiems už Lietuvos laisvę ir Lietuvos valstybei. Dainavo Želvos gimnazijos moksleiviai (vad. Vilmantas Driukas). Rajono vadovai ir politinių partijų bei organizacijų atstovai prie paminklo padėjo gėlių.

Po renginio susirinkusieji vaišinosi Kultūros centro darbuotojų išvirta arbata. O Kultūros centre norintieji galėjo nemokamai pažiūrėti naujausią režisieriaus Šarūno Barto vaidybinį filmą „Sutemose“.

AUTORIAUS nuotraukos

Ukmergiškiai susirinko prie Nepriklausomybės paminklo.

Renginyje dalyvavo šauliai….

…ir policijos pareigūnai veteranai.

Pastatų languose sužibo žvakelių švieselės.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ema :
    Megsta moterele save demonstruoti visur

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas