Sveikata

Mokėsi suvaldyti stresą

Taujėnų gimnazijos pedagogai dalyvavo bendrojo ugdymo mokyklų darbuotojų gebėjimų visuomenės psichikos sveikatos stiprinimo veikloje, kurią organizavo rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras. Psichikos sveikata yra neatsiejama žmogaus bendros sveikatos dalis. Geros emocijos – tai asmens ir visuomenės geros savijautos pagrindas, o pedagogo profesija pasižymi padidėjusiu stresu, dideliu psichiniu krūviu ir tai ilgainiui neigiamai paveikia dirbančių pedagogų sveikatos būklę.

Mokymus taujėniškiams vedė Asmenybės brandos centro vadovė, psichologė Aurelija Lingienė. Gebėjimų stiprinimo metu dalyvių grupė pirmiausia pristatė aktualias gimnazijos problemas psichikos sveikatos srityje. Konsultacijų metu visi atliko atvejų analizes ir ieškojo galimų sprendimų būdų, diskutavo ir išklausė psichologės patarimų. Mokymų pabaigoje buvo pateiktos rekomendacijos.

Mokytojai vėliau savo kolektyve pasidalino žiniomis ir mintimis apie šių mokymų naudą, nes kaip ir visoje šalyje, taip ir Taujėnų gimnazijoje, dauguma pedagogų jaučia įtampą dėl profesinės veiklos, vykstančios švietimo reformos ir jos neapibrėžtumo. Todėl organizuota veikla buvo reikalinga ir naudinga.

Pedagogai teigė, kad mokymų metu jie galėjo analizuoti patirtus įvykius, iškylančias problemas. Buvo kalbama apie stereotipus, kurie dažnai trukdo bendrauti, sukelia konfliktus. Aptardami įvairias situacijas, nagrinėdami schemas mokytojai išsiaiškino, kokias klaidas daro, kaip galima jų išvengti, valdyti stresą, savo emocijas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas