Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Pirma išbandė, paskui pranešė

Loreta EŽERSKYTĖ

„Gruodžio 20-ąją daugelyje miesto vietų girdėjosi sirenos ir pranešimas uždaryti langus, neišeiti į lauką. Tai pasikartojo kelis kartus. Ši informacija pasėjo nerimą, tuo labiau kad prieš savaitę buvo įvykusi nelaimė Jonavoje. Kad vyksta pavojaus perspėjimo sirenų bandymas, niekas nepranešė. Ieškojome informacijos internete, bet jos nebuvo. Tik praėjus beveik valandai paskelbė, kad UAB ,,Fima“ darbuotojai tikrino naujai įdiegtą perspėjimo sirenų programinę įrangą ir jungė sirenas. Taip elgtis negalima. Pirma praneškite žmonėms, po to testuokite. Ar susimąstė kas apie senus žmones, kurie neturi kompiuterių, telefonų… Darbas atliktas neteisingai, tikiuosi, bus padarytos išvados…“ – elektroniniame laiške rašė ukmergiškė.

Skaitytojai atsakė rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė. Pasak jos, Ukmergėje, Gruodžio 17-osios gatvėje, ties 28-uoju numeriu pažymėtu namu, naujai įdiegtos, iš Vilniaus valdomos perspėjimo ir informavimo sirenos programinę įrangą gruodžio 20-ąją, 10 valandą, tikrino ir minėtos įrangos pagalba sireną jungė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, bendradarbiaudamas su UAB „Fima“. Tą dieną tuo pačiu metu naujai įdiegtos sirenos gaudė ir Kauno, Klaipėdos, Birštono, Kaišiadorių, Kėdainių, Jonavos, Šilutės, Panevėžio, Pagėgių, Jurbarko rajonuose bei Kauno, Klaipėdos ir Palangos miestuose.

„Informaciją apie numatomą sirenų patikrinimą Ukmergės rajono savivaldybės administracija iš departamento Civilinės saugos valdybos Gyventojų apsaugos organizavimo skyriaus gavo gruodžio 17 dienos pavakare. Dėl techninių kliūčių ši informacija viešoje erdvėje (savivaldybės tinklalapyje www.ukmerge.lt ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje) pasirodė kiek pavėluotai – tik praėjus pusvalandžiui po testavimo. O departamento SMS žinutes Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje gyvenantys žmonės į mobiliuosius telefonus gavo dar vėliau – po 50 minučių. Kodėl taip atsitiko, turėtų atsakyti minėtą sirenų patikrinimą organizavę departamento atstovai. Savivaldybės administracija buvo įsitikinusi, jog gyventojai šiuo atveju bus tinkamai ir laiku informuoti apie numatomą sirenų testavimą išnaudojant visas galimas informavimo priemones. Mes galime atsakyti tik už savivaldybės tinklalapyje ir savivaldybės „Facebook“ paskyroje viešinamą informaciją. Atsiprašome gyventojų, kad dėl techninių kliūčių ji juos pasiekė pavėluotai. Ateityje stengsimės išvengti panašių nesusipratimų“, – pažadėjo rajono savivaldybės atstovė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jonas :
    Pratina žmonis nepanikuoti.Kad ir kas atsitiktų nereikia daryti ne langu ne slėptis.Cia tik vaikų žaidimai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas