Aktualijos

Vicemerė išvyko į Kiniją

Rajono savivaldybės meras gruodžio 7–12 dienomis komandiravo mero pavaduotoją Agnę Balčiūnienę į Zhangjiajie (Kinijos Liaudies Respublika) dalyvauti Šilko kelio miestų aljanso konferencijoje.

Rajono savivaldybės atstovą dalyvauti kasmetiniame renginyje pakvietė Šilko kelio tarptautinės prekybos rūmų pirmininkas. Konferencijos tema – dialogas dėl ekologinio išsaugojimo, sprendimai bendrai miestų plėtrai. Įvairių šalių atstovai kviečiami pasidalinti patirtimi ir įžvalgomis apie turizmą ir miesto plėtrą.

Taip pat numatyta, kad ukmergiškė dalyvaus ir Šilko kelio verslo suvažiavime, kuris gruodžio 6-8 d. vyks Xian mieste.

Kartu su A. Balčiūniene į Kiniją išvyko ir Visagino savivaldybės meras Erlandas Galaguz. Sprendimas dėl pritarimo susitarimui tarp Visagino savivaldybės ir Šilko kelio tarptautinės prekybos rūmų priimtas šiais metais.

Praėjusių metų spalį į Kiniją buvo išvykęs rajono meras Rolandas Janickas. Jo viešnagės metu buvo pasirašytas susitarimas tarp Ukmergės rajono savivaldybės ir Šilko kelio tarptautinės prekybos rūmų dėl dalyvavimo Šilko kelio miestų aljanso veikloje.

Pasirašytame dokumente nurodyta, „kad Šilko kelio tarptautinės prekybos rūmai sieks skatinti ekonominį ir prekybos bendradarbiavimą, kultūrinius mainus Šilko kelio regione, įgyvendinti Šilko kelio miestų aljanso iniciatyvą. Ukmergės rajono savivaldybė aktyviai įsitrauks plėtojant draugiškus santykius ir bendradarbiavimą, rems tiesioginius ryšius tarp institucijų ir organizacijų, norinčių dalyvauti miestų partnerių veikloje.

Abi šalys tikisi įgyvendinant Šilko kelio miestų aljanso iniciatyvą, kurti ir vystyti bendradarbiavimą tarp įvairių Šilko kelio miestų aljanso dalyvių institucijų; bendradarbiauti, keistis žiniomis ir ekspertais ekonomikos, švietimo, kultūros meno srityse; įsipareigoti imtis iniciatyvų, tiesiogiai susijusių su šiuo susitarimu“.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jo :
    Kada ji-biedna ir suspėja, dalyvauja beveik visose darbo grupėse, komisijose. Ir dar dirbti reikia!?
  • Įdomu :
    Kad dėl draugystės - dar pusė bėdos, bet kad vicemerė dėl verslo - ???

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas