Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Miškininkai pradeda prekybą eglutėmis

VĮ Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioninis padalinys pradeda prekybą Kalėdų medeliais. Nuo gruodžio 9 iki 23 dienos kirstų eglučių iš miško, taip pat eglių bei pušų šakų ukmergiškiai galės įsigyti visose girininkijose.

Miškininkai ragina gyventojus nesavivaliauti miške ir nekirsti medelių. Savavališkais kirtimais padaroma didelė žala gamtai, be to, šis pažeidimas užtraukia ir administracinę baudą.

Dėl eglučių ar šakų Valstybinių miškų urėdija kviečia kreiptis į miškininkus – eglutės yra specialiai auginamos Kalėdoms arba kertamos tik ten, kur galima, tad gražiausias švenčių tradicijas galima puoselėti ir jomis džiaugtis atsakingai. Kaip skelbiama pranešime, šiais metais kalėdinių medelių kainos panašios kaip ir pernai: paprastosios eglutės iš miško, priklausomai nuo rūšies ir dydžio (nuo 0,5 m iki 4 m ir aukštesnės), kainuoja nuo 2 iki 35 eurų, užaugintos plantacijose – nuo 5 iki 40 eurų. Plantacijose užaugintų sidabrinių eglučių kaina yra nuo 10 iki 100 eurų.

Gyventojai, norintys namus šventėms pasipuošti eglės šaka, pasigaminti Kalėdų puokštę ar nusipinti Kalėdų vainiką, gali įsigyti eglių ar pušų šakų, kurių kaina svyruoja nuo 0,5 iki 1,5 euro.

Gruodžio 19 dieną vyks tradicinė miškininkų rengiama akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Jos metu nemokamai bus dalinamos ne tik eglės šakos, bet ir kankorėžiai. Miškininkų duomenimis, praėjusiais metais šalyje buvo išdalinta daugiau nei 100 tūkst. eglišakių.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas