Dailininkes K. Darulienę (kairėje) ir K. Kasmauskienę sveikino Kultūros centro parodų organizatorius Egidijus Darulis.

Kultūra, Naujausi

Dailės galerijoje – dviejų Kristinų darbų paroda

Arvydas PĖŠINA

Kultūros centro dailės galerijoje veikia dviejų ukmergiškių, dviejų Kristinų – Darulienės ir Kasmauskienės – tapybos darbų parodos. Jos skirtingos, bet kartu ir panašios. Panašios savo požiūriu į gamtą, į jausmus, kuriuos dailininkėms sukelia aplinka, pozityvumu. Abi autores sieja tai, jog jos Jaunimo laisvalaikio centre turi atidarę studiją „Spalvų sodas“.

K. Darulienė pristato parodą „Šnarantys žolynai“, kurios darbai sukurti 2016-2019 metais. Visi autorės pristatomi paveikslai nutapyti gamtoje. Pasak dailininkės, ji patalpoje kurti negalėtų, nes jai „labai svarbu vėjas, vibracija, susiliejimas su gamta“. O kūriniai gimsta spontaniškai – „po kojomis radus gražių motyvų“.

Dailininkė gimė Šiauliuose, kur nuo mažens piešė ir kūrė rankdarbius. Dar būdama vaikas Kristina dalyvavo Šiauliuose surengtoje tautodailininkų parodoje, kurioje buvo pristatomi jos nėriniai. Studijuojant daugiau dėmesio kreipta į tekstilę. Bet, nelikus galimybės toliau ją studijuoti, teko pasirinkti tapybą.

Parodose K. Darulienė dalyvauja nuo 1998 m. Pirmoji Ukmergėje buvo surengta 2000 m. – Exlibriso paroda eksponuota Kultūros centro galerijoje. Vėliau į mūsų miestą kūrėją atvedė lino plenerai. Vėliau, jau gyvendama Ukmergėje, dailininkė savo darbus demonstravo Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje.

K. Kasmauskienės, kaip menininkės, kelias prasidėjo prieš 12 metų Kaune pradėjus lankyti vakarinius tapybos ir piešimo kursus. Nuo 2012 m. ji dalyvauja kasmetinėse Ukmergės krašto menininkų parodose. Surengė dvi personalines parodas Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Be tapybos K. Kasmauskienė domisi fotografija, papuošalų kūrimu, interjero dekoravimu.

Dailininkės pristatomoje parodoje nėra paveikslo be mėlynos spalvos. Ji visur dominuoja. Tai – ir meilė gamtai, iš kurios ateina visos idėjos, ir dailininkės įkvėpimas, ir „sparnai“, dangaus ir vandens spalva. Kaip sakė Kristina, jai labai svarbi gamta, buvimas joje, taip pat „traukia didelės erdvės, kalnai, horizontai, šviesos žaismas su aplinka.“

Nuo gruodžio 10 dienos Kultūros centro dailės galerijoje veiks Aurelijaus Kovaliovo, gyvenančio ir kuriančio Anglijoje, tapybos darbų paroda.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Hanss :
    Darulis pristato Darulienę, nu nu....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas