Nugalėtojai ir prizininkai.

Sportas

Žaidė daugiau kaip 300 šachmatininkų

Virginija SAVICKIENĖ

Lapkričio 16–17 dienomis Taujėnų dvare vyko tarptautinis šachmatų turnyras ,,Vilkmergė 2019“. Nors kasmet skaičiuojame rekordus, šiemet vos galėjome visus norinčius sutalpinti – net 302 šachmatininkai nuo 5 iki 70 metų žaidė greitųjų šachmatų ir žaibo turnyruose. Pernai pirmą kartą turnyre sulaukėme svečių iš Latvijos – žaidė vos du vaikai, o šiemet atvažiavo net dvidešimt šachmatininkų iš Daugpilio. Kaip ir kasmet, gausus būrys šachmatininkų atvyko iš Minsko (Baltarusija) bei visos Lietuvos.

Vyko šeši turnyrai, sužaista 1 298 partijos. Dalyviai žaidė suskirstyti pagal amžiaus grupes keturiuose greitųjų šachmatų ir dviejuose žaibo turnyruose.

Aštuonmečių ir jaunesnių vaikų greitųjų šachmatų turnyre pagrindinius prizus išsivežė latviai, o tarp ukmergiškių geriausiai sužaidė broliai Adomas ir Mantas Vaičaičiai, Martynas Krumžlys.

Antrą dieną šioje amžiaus grupėje vyko žaibo turnyras, tarp ukmergiškių geriausiai sekėsi Jogailai Balčiūnui, Arijui Antipovui ir Viktorui Šošin. Tradiciškai buvo apdovanotas specialiu prizu jauniausias turnyro dalyvis – ukmergiškis Radvilas Arsaba, jam tik penkeri.

Daugiausia – net 75 šachmatininkai, dalyvavo dešimtmečių vaikų grupėje. Nugalėtoju tapo vos šešerių metų marijampolietis Šarūnas Norkeliūnas. O tarp ukmergiškių geriausiai žaidė Rusnė Šošina, Meiras Lyderis, Aidas Jasiulionis.

Vaikų iki 14 metų grupėje puikiai pasirodė Agnė Mickūnaitė – nors ji susitiko su vyresniųjų grupės žaidėjais, tai jai nesutrukdė užimti 4 vietą bendroje įskaitoje ir pirmą vietą – tarp mergaičių.

Suaugusiųjų turnyre geriausiai sekėsi ir pirmą vietą tarp ukmergiškių iškovojo Martynas Dolmantas, antrą – Artūras Mecelis, trečią – Paulius Tamoševičius.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas