Asociatyvi nuotrauka.

Jaunimas

Vyks į Laplandiją pas Kalėdų Senelį

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Pirmadienį burtų keliu paaiškėjo, kad Ukmergės meno mokykla kartu su dar devyniomis tokiomis šalies mokymo įstaigomis laimėjo socialinės iniciatyvos „Misija Laplandija“ projekto atranką ir turės galimybę atrinktiems savo moksleiviams dovanoti kelionę pas Kalėdų Senelį. Jos metu laimingieji atliks ir svarbią misiją – perduos visos Lietuvos vaikų kurtus kalėdinius piešinius ir atvirukus.

Ukmergės meno mokyklos direktoriaus pareigas laikinai einanti Miglė Čyvienė „Gimtajai žemei“ sakė, kad žinia, jog įstaigą lankantys moksleiviai galės pasimatyti su Laplandijoje gyvenančiu Kalėdų Seneliu, labai maloni ir kartu netikėta.

„Į kelionę vyks dešimt vaikų, juos lydės du pedagogai. Šiandien laukia sunki užduotis – atrinkti geriausius, pavyzdingiausius moksleivius“, – antradienį kalbėjo M. Čyvienė.

Kaip pažymėjo trečius metus gyvuojančios socialinės iniciatyvos organizatoriai, šiemet į Laplandiją skris gabūs, talentingi, pavyzdingi vaikai. Kelionė jiems bus tarsi paskatinimas ir pastangų įvertinimas.

Pasak iniciatyvos koordinatorės Ugnės Utkutės, šiemet žvilgsnis buvo nukreiptas į visos Lietuvos regionų meno mokyklų mokinius, kurie pasižymi aukštais mokymosi rezultatais, yra gabūs, talentingi, pavyzdingi, auga sunkiau finansiškai besiverčiančiose šeimose.

„Tai reiškia, kad tokios tolimos kelionės automatiškai tampa iššūkiu. Todėl mes matome didelę prasmę prisidėti prie šių vaikų kalėdinio stebuklo sukūrimo, paskatinimo tokiu būdu“, – pasakojo koordinatorė.

Lėktuvas su mažaisiais kelionės dalyviais iš Vilniaus oro uosto kils ir leisis Laplandijoje, pas Kalėdų Senelį, gruodžio 3-ąją. Nuskridus visiems pirmiausia reikės persirengti specialia apranga, kad nesušaltų. Tuomet vaikų lauks įvairus spektras veiklų – pradedant nuo pasivažinėjimo su haskiais, apsilankymo šiaurės elnių parke, iki susitikimo su Kalėdų Seneliu.

Iniciatyvą finansiškai trečius metus remia bendrovė „Norfa“. Transportą susitikimui su Kalėdų Seneliu užtikrina kompanija „Kidy Tour”. Taip pat prie iniciatyvos su ypač svarbia misija kasmet prisideda ir siuntų bendrovė „Itella Logistics“. Ji pasirūpina, kad kiekvieną šalies vaiką, projektui „Misija Laplandija“ siunčiantį savo piešinį, pasiektų laiškas nuo Kalėdų Senelio.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Bzzz :
    Brr ten salta

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas