Nuomonių telefonas

Kapavietėje ir nupjautų želdinių kelmai

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

„Nuomonių telefonu“ skambinusi laikraščio skaitytoja piktinosi situacija Deltuvos kapinėse. Moteris pasakojo, jog neseniai, mirus giminaičiui, į seniūniją teko kreiptis dėl kapavietės. Tačiau skirtas plotas papiktino velionio artimuosius. „Atvyko duobkasiai ir paaiškėjo, kad toje vietoje augo tuja, kurią kažkas nupjovė, bet neišrovė kelmo ir šaknys liko. Duobę teko kasti kitoje vietoje. Dabar mirusiojo artimiesiems, tvarkant kapavietę reikės patiems rūpintis, kaip išrauti kelmą“, – situaciją komentavo skaitytoja. Pasak jos, kai žmogų ištinka bėda, jis nepajėgus įvertinti, ar skirta kapavietė tinkama. Be to, kaip teigė moteris, Deltuvos kapinėse gerų vietų nedaug belikę, visur kelmai. „Kas turėtų jais pasirūpinti? Kuo mes kalti? Kažkas gauna lygią vietą, o kitiems tenka savo lėšomis rauti nupjautų želdinių šaknis. Juk ne mes ten tuos medžius buvome pasodinę“, – samprotavo pašnekovė.

Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius paaiškino, jog seniūnija Deltuvos miestelio kapinėse laidojimo vietas skiria pagal patvirtintą Ukmergės rajono savivaldybės tarybos 2016 m. sausio 28 d. sprendimą „Žmonių palaikų laidojimo ir kapinių lankymo Ukmergės rajone tvarka“. Leidimus laidoti veikiančiose ir riboto laidojimo kapinėse bei kapavietes skiria savivaldybės įgaliotas asmuo pagal kapinių planą eilės tvarka.

„Kadangi negalima identifikuoti konkretaus minimo atvejo, t. y. į seniūniją dėl pasirinktos kapavietės niekas su pretenzijomis nesikreipė, plačiau komentuoti negalime, – tvirtino seniūnas. – Deltuvos kapinėse vietų sparčiai mažėja, tačiau yra rengiamas kapinių plėtros projektas ir artimiausiu metu kapinių teritorija bus išplėsta į Ukmergės miesto pusę“.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas