„Pelėdžiukai“ lankėsi zoologijos sode „Zoopark“.

Jaunimas

Teigiamų emocijų suteikia ne tik kompiuteris

Rosita KASNIKAUSKAITĖ

Vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ mokytoja

Šiandieniniai vaikai – technologijų kartos vaikai. Nemažai jų yra priklausomi nuo telefonų, kompiuterių, turi bendravimo ir emocinio intelekto sunkumų. Vienas iš prevencijos arba problemos sprendimo būdų – vaiko bend-ravimas su gyvūnais. Todėl jau antrus metus tokią draugystę puoselėja lopšelio-darželio „Eglutė“ „Pelėdžiukų“ grupės vaikučiai.

Praėjusiais mokslo metais ugdytiniai į darželį galėjo ateiti kartu su savo augintiniais. Šį rudenį „pelėdžiukai“ išsiruošė į Vilniuje, prekybos ir laisvalaikio centre „Ogmios miestas“, esantį zoologijos sodą „Zoopark“. Tai pirmasis Lietuvoje zoologijos sodas, kuriame vaikai gali susipažinti su gyvūnais, turėdami tiesioginį kontaktą – juos stebėdami, glostydami, maitindami.

Šios ekskursijos metu vaikai sužinojo, kad vėžliai išsirita iš kiaušinio, o smauglys gali grobį pasmaugti stipriai suverždamas kūno kilpas, kad kukurūzinis žaltys kai kada žmonių vadinamas namine gyvate ir t. t. Išvykos pabaigoje darželinukai, naudodamiesi padidinamaisiais stiklais, apžiūrėjo vorų, drugelių ir vabalų kolekcijas, mikroskopo pagalba stebėjo, kaip iš arti atrodo drugio lėliukė, voro pėdutė, gyvatės išnara ir pan. Džiugu, kad vaikai turėjo galimybę pamatyti žmogaus veiklos įtaką gyvajai gamtai. „Zooparke“ buvo eksponuojama, kaip gamtoje išmestos įvairios šiukšlės, teršalai gali nepataisomai paveikti ištisas ekosistemas, žmonių, augalų ir gyvūnų gyvenimą. Vaikai pamatė, kaip šiukšlių raizgalynėje įsipainioję gyvūnai ir paukščiai susižeidžia. Ekspozicijos dėka visi suprato, jog šiukšlinimas – mirtinai pavojingas gamtai, o ypač jūros gyvūnams.

Pažintinės veiklos metu ugdytinius lydėjo daugybė emocijų. Vaikai džiaugėsi, žavėjosi gyvūnais, stengėsi pajusti jų nuotaiką, nugalėti baimę. Panašios edukacinės kelionės atitraukia mažuosius nuo kompiuterio, moko išgyventi emocijas, užmezgant ryšį su gyvūnais, ir jų dėka pažinti savo pojūčius.

Vaikai bendravo su gyvūnais.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas