Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Ukmergės savivaldybė vienintelė neorganizavo Konstitucijos egzamino

Genovaitė KAZIELIENĖ

Ketvirtadienį Lietuvoje vyko jau tryliktus metus Teisingumo ministerijos rengiama visuotinė teisinių žinių įvertinimo akcija – Konstitucijos egzaminas.

Pirmojo etapo užduotys spręstos 59 šalies savivaldybėse, daugiau nei 600 bendrojo lavinimo mokyklų, 18 aukštųjų mokyklų, 11 įkalinimo įstaigų bei Seime. Konstitucijos egzaminas turėjo būti laikomas ir Ukmergės rajono savivaldybėje, tačiau paskutiniu momentu apsispręsta jo nevykdyti.

Pasiteiravus, kodėl priimtas toks sprendimas, savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis „Gimtajai žemei“ sakė, kad anksčiau čia susirinkdavo net keliolika dalyvių (pirmą kartą, 2007-aisiais – 11 – aut.), tačiau pastaraisiais metais egzaminą laikydavo tie patys dutrys žmonės. Anot vedėjo, „pasitarus su valdžia nutarta nevykdyti egzamino, kuris tampa farsu.“

„Mūsų požiūriui pritarė ir Teisingumo ministerijos atstovai“, – teigė R. Jurgilaitis.

Vedėjas pridūrė, kad norintys laikyti Konstitucijos egzaminą galėjo tai daryti Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje, moksleiviai – švietimo įstaigose.

Konstitucijos egzaminas vyksta dviem etapais – pirmame etape dalyviai išskirstomi į skirtingas grupes: mokinių, teisinį išsilavinimą turinčių ir teisinio išsilavinimo neturinčių asmenų, aklieji ir silpnaregiai, nuteistieji.

Į antrąjį etapą patekę dalyviai išsamias Konstitucijos žinias demonstruoja atsakydami ne tik į testo klausimus, bet ir į vieną atvirą klausimą. Geriausiai atsakiusius išrenka kompetentinga komisija.

Konstitucijos egzamino žinovai apdovanojami Lietuvos Respublikos Prezidentūroje organizuojamoje ceremonijoje. Šįmet ji vyks spalio 28 d. Apdovanojimus įteiks renginio globėjas, šiais metais išrinktas prezidentas Gitanas Nausėda.

Laimėtojams bus skirta daug prizų, kurie pravers toliau plečiant žinių akiratį. Tai – planšetiniai kompiuteriai, elektroninės skaityklės ir partnerių dovanos.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Taigi :
    To ir reikejo tiketis :))

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas