Šiame Vilniaus gatvėje esančiame skverelyje siūloma pastatyti skulptūrą.

Nuomonių telefonas

Siūlo Vilniaus gatvėje įkurdinti skulptūrą

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Ukmergiškė Milda pasakojo skaičiusi, kad skulptorius Virginijus Žulys yra sukūręs nemažai skulptūrų ir norėtų jomis papuošti miestą: „Aš, kaip sena Ukmergės miesto gyventoja, manau, kad viena V. Žulio skulptūra galėtų būti pastatyta Vilniaus gatvėje esančiame skverelyje, priešais „Draugystės“ autobusų stotelę. Čia autobuso į Užupį ar Pašilę laukiančių žmonių žvilgsnis vis krypsta į kitoje gatvės pusėje atsiveriantį tuščią plotelį, kuriame iškirtus didelius medžius lyg kažko trūktų. Skulptūra šią vietą tikrai papuoštų…“

Rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas pažadėjo šį klausimą pateikti svarstyti Ukmergės miesto viešųjų erdvių vizualinės estetikos formavimo ir tobulinimo klausimus svarstančiai savivaldybės mero Rolando Janicko potvarkiu sudarytai darbo grupei, kurios pirmininkė yra mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

„Mano nuomone, kuo daugiau meninių elementų bus Ukmergėje, tuo tik geriau. Tačiau visi tie kūriniai turi derėti arba atitikti vietą, kurioje bus įrengti. Kadangi jokios vaizdinės informacijos apie į minėtą miesto erdvę siūlomą skulptūrą nėra, plačiau komentuoti negaliu“, – sakė vyriausiasis rajono architelktas.

Nijolės STUNDŽIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas