Stovyklautojai pakėlė vėliavą.

Sportas

Nuotaikinga sporto stovykla Vepriuose

Sonata BALIENĖ

Ukmergės sporto centro sporto vadybininkė-plaukimo instruktorė

Rugpjūčio 16-22 dienomis 60 Sporto centro auklėtinių smagiai ir turiningai leido laiką Veprių stovykloje. Vaikų užimtumo vasaros metu programa „Dėmesys vienam ir kiekvienam vaikui“ išpildė visų lūkesčius ir svajones. Šios programos tikslas – didinti moksleivių užimtumą, stiprinti sveikatą, propaguoti sveiką gyvenimo būdą, ugdyti valią, ištvermę ir savarankiškumą.

Dvi pirmąsias dienas stovyklautojai dalyvavo Deltuvos 800 metų jubiliejui skirtuose šventiniuose renginiuose. Penktadienio vakare visi stebėjome įspūdingas žirgų lenktynes, o šeštadienį įsiliejome į Deltuvos bendruomenės organizuotą sporto šventę. Vaikai ir mokytojai kartu su deltuviškiais ir svečiais bėgo 800 metrų, varžėsi estafečių, kvadrato, bato metimo, krepšinio ir smiginio rungtyse, žaidė futbolą, traukė virvę. Džiugu, kad iš šventės grįžome apdovanoti prizais ir medaliais.

Vakare stovyklautojai iškilmingai pakėlė Ukmergės sporto centro vėliavą, buvo „pakrikštyti“ ir pasižadėjo vykdyti priesaikos reikalavimus.

Stovyklos metu vaikai aktyviai sportavo. Šventupėje dvi dienas vyko futbolo turnyrai, kuriuose dalyvavo trys stovyklautojų futbolo komandos. Visi dalyviai vėl pelnė medalius, taures.

Krepšinio grupės mergaitės, vadovaujamos krepšinio mokytojos Nijolės Vadapalienės, stovykloje varžėsi baudų metimo, tritaškių konkursuose, žaidė draugiškas varžybas su Veprių bendruomenės jaunimu.

Į svečius buvo atvykusi Rima Vadapalaitė-Valentienė – buvusi Lietuvos krepšininkė, Ukmergės sporto mokyklos auklėtinė. Susitikimo metu Rima pasakojo apie dopingą ir jo žalą žmogaus sveikatai, rodė filmą. Buvo daug kalbėta apie komandos formavimą, tarpusavio santykius, elgesį treniruočių ir varžybų metu. Krepšininkė akcentavo, kad be darbo, didelių pastangų bei ryžto, sporte nieko nepasieksi. Mergaitės viešniai uždavė daug klausimų, domėjosi treniruočių metodais, sveika gyvensena ir kitais aktualiais sporto klausimais.

Futbolo grupių sportininkai treniravosi Šventupėje, buvo išvykę į ekskursiją Anykščiuose, kur aplankė Lajų taką, Puntuko akmenį, kilo į apžvalgos bokštą prie Rubikių ežero.

Stovyklautojai taip pat aktyviai dalyvavo įvairiose organizuojamose veiklose: gamino floristinius kilimus iš gamtinės medžiagos, surengė įspūdingą madų šou, varžėsi protų mūšyje, šaškių, smiginio, stalo teniso, kvadrato varžybose. Visiems dalyviams įteikti medaliai ir prizai.

Kadangi visą stovyklos laiką buvo puikus oras, kiekvieną dieną vaikai eidavo maudytis į upę ar ežerą. Ypač smagu buvo vakaroti prie laužo, kepti bulves ir valgyti jas su sviestu, šokti diskotekoje.

Paskutinį stovyklos vakarą krepšininkės iškrėtė smagų pokštą vadovams – surengė protmūšį. Teko  gerokai pasukti galvas ir atsakyti į 20 klausimų.

Visi stovyklavusieji Vepriuose buvo apdovanoti stovyklos medaliais ir atminimo dovanėlėmis. Taip pat vaikams išdalintos įvairios nominacijos: už tvarkingiausią ir originaliausią kambarį, draugiškiausiam stovyklautojui, jauniausiam ir jauniausiai stovyklautojams, stovyklos protų protui, stovyklos atradimui, už pagalbą vadovams, už kūrybiškumą, aktyvų dalyvavimą stovyklos veikloje, linksmiausioms stovyklautojoms, už teikiamas kosmetologo paslaugas, už aktyvų stalo teniso žaidimą.

Stovyklos vadovė, šių eilučių autorė, atminimo dovanėles įteikė kartu dirbusiems stovyklos sporto mokytojams Vytautui Tutliui, N. Vadapalienei, Tomui Striukiui ir Dariui Petraškai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas