Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Nepranešė apie prezidento vizitą

Loreta EŽERSKYTĖ

Į redakciją kreipėsi Pabaisko miestelio gyventoja. Ji prašė paaiškinti, kas kaltas, kad buvo nuskriausti pabaiskiečiai. Pasak laikraščio skaitytojos, rugpjūčio 10 dieną Pabaiskas išgyveno istorinį įvykį – šioje vietovėje pirmą kartą lankėsi Lietuvos Respublikos prezidentas. Tačiau apie šį vizitą vietos žmonės nebuvę informuoti.

„Kas turėjo tai padaryti? Kai kurie gyventojai prezidentą išvydo atsitiktinai eidami pro šalį, kai jis buvo užsukęs apžiūrėti bažnytėlės. Jei mums iš anksto apie tai būtų buvę pranešta, visas Pabaiskas būtų sugužėjęs pasitikti tokį garbingą svečią. Mes pasijutome nuskriausti…” – apgailestavo pabaiskietė.

Susisiekėme su Pabaisko seniūnu Gediminu Lapuku. Jis paaiškino, jog ir pats negavęs jokio oficialaus kvietimo, tačiau susitikime nusprendė dalyvauti, nes jautė pareigą. „Sužinoję apie šį vizitą mes jokių skelbimų nekabinome, sutiktuvių nerengėme. Pagal turimas galimybes pasistengėme patvarkyti aplinką – šienavome šventorių, pakelę“, – sakė seniūnas.

Su Pabaisko gyventojos išsakytomis mintimis supažindinome Prezidento komunikacijos grupę. Gavome atstovo žiniasklaidai Antano Bubnelio atsakymą:

„Tokio pobūdžio Prezidento vizitai būna įtraukti į oficialią jo darbotvarkę ir skelbiami Prezidentūros tinklalapyje, apie juos informuojama žiniasklaida. Taip buvo ir šiuo atveju.

Viešuose renginiuose, kuriuose dalyvauja Prezidentas, nėra jokių ribojimų dalyvauti miesto gyventojams ir svečiams. Prezidentas tokių vizitų metu labai džiaugiasi galimybe susitikti su miesto bendruomene“.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • .................. :
    ................................
  • nida :
    manau, kad istorinį įvykį turėjo išgyventi visas rajonas... tiesiog nėra komunikacijos, nėra galvų, kurios apie tai sugebėtų pagalvoti, įvertinti ...ir civilizuotai padaryti... Mūsiškiams tai per aukštas pilotažas... kaip visada - sarmata...
  • nemo :
    O kam čia iš anksto žinoti?Prezidentas-ne paveikslas,kad į jį žiūrėti.Jis turi tarnauti savo rinkėjams.Tegu atvažiavęs mato realų,dirbtinai nepagrąžintą gyvenimą.
  • Buvusių nebuna :
    Tai kad čia buvo ne Lapuko gimtadienis. Jeigu viską apšienavo, sutvarkė šventorių, reiškia viską žinojo. Atsakymas aiškus, nebuvo ofiialiai pakviestas.
  • Tai :
    Vis tik - kas gi kaltas? Kodėl nėra atsakymo į gyventojų klausimą?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas