Tikimasi, kad socialinio projekto metu nenaudojamas namas atgims naujam gyvenimui.

Jaunimas

Nuo „GARAŽO“ iki „NAMO“

Miglė VALIONYTĖ

Liepos 1-ją Ukmergės rajono savivaldybės vadovai pritarė naujam, ilgalaikiam Jaunimo laisvalaikio centro ir partnerių socialinio ugdymo projektui „NAMAS“.

Ši idėja gimė pasiteisinus praėjusių metų gegužės–birželio mėnesiais vykusiam projektui „GARAŽAS“. Jis buvo skirtas vaikams iš socialinės rizikos šeimų.

Projekto vykdymo metu pastebėtą, kad vaikai, priklausę „GARAŽO“ grupei pasiekė geresnių mokymosi rezultatų. Tačiau pritrūkus rėmėjų jis nebuvo tęsiamas.

Pagrindinis vykdytojas – Ukmergės jaunimo laisvalaikio centras, padedant Tarpinstitucinio bendradarbiavimo ir Jaunimo reikalų koordinatoriams, Švietimo ir sporto bei Socialinės paramos skyriams, taip pat Nestacionarių socialinių paslaugų centrui, Senamiesčio progimnazijai, ėmėsi naujo projekto „NAMAS“.

Jo tikslas – sudaryti „gatvės vaikams“ sąlygas užsiimti prasminga veikla vakarais bei užsidirbti. Numatoma, kad tai bus 5-8 sunkaus elgesio ar linkę nusikalsti 12–16 amžiaus jaunuoliai. Jiems bus suteikta galimybė tapti medinio namo šeimininkais.

Pasak, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Vaidoto Kalino, tinkamos paskirties pastatas šiai veiklai Ukmergėje yra tik vienas – tai Senamiesčio progimnazijos teritorijoje esantis namas-dirbtuvės, kurios yra seniai nenaudojamos.

Projektas bus vykdomas keliais etapais. I–ojo metu (2019 m. rugsėjo–gruodžio mėn.) planuojama išnešti nereikalingus daiktus į Senamiesčio progimnazijos sandėliavimo patalpas, išvalyti namo vidų, paruošti išorės sienas dažymui bei jas nudažyti.

2020–iais vykdant projekto II etapą, numatyta atlikti vidaus remonto darbus, parengti neformaliojo švietimo programą, apmokyti vaikus remontuoti dviračius bei atidaryti „Junior Achievement“ mokomąją bendrovę. Tai būtų puiki galimybė vaikams užsidirbti. V. Kalino teigimu, per pusmetį Ukmergės rajone buvo atidaryta 10 tokių bendrovių, todėl tokia vizija yra reali.

 Jei viskas seksis kaip planuojama, projektas „NAMAS“ startuos jau šių metų rugsėjo 1-ąją.

Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • A :
    Grioviu kast prie upes saligatviu geriau nusiustu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas