Antano Smetonos gimnazijos 96-osios laidos atestatų įteikimo iškilmės vyko Kultūros centro salėje.

Jaunimas, Naujausi

Į savarankišką gyvenimą išleisti 242 abiturientai

Miglė VALIONYTĖ

Liepos mėnuo – abiturientų išleistuvių metas. Pastarąją savaitę Ukmergės rajono Taujėnų, Siesikų, Želvos bei dvi miesto – Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus – gimnazijos rengė brandos atestatų įteikimo iškilmes.

 

Brandos pažymėjimus įteikė mokykloje

Pirmieji pažymėjimai buvo įteikti Želvos gimnazijos abiturientams. 70-os laidos moksleiviai atsiimti brandos atestatų rinkosi liepos 12 dieną, gimnazijos aktų salėje. Vidurinio išsilavinimo diplomus gavo 18 želviškių.

Į atestatų įteikimo iškilmes pasveikinti gimnazistų atvyko ir valdžios atstovai. Savivaldybės mero patarėja Laima Gambickienė, administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė bei Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Krikštaponienė.

Želvos gimnazijai bendradarbiaujant su VšĮ „Auxilium projektai“, piniginiais prizais buvo apdovanoti labai gerai mokęsi mokiniai Deividas Butkus ir Salvija Ilgevičiūtė.

D. Butkui, surinkusiam 100 balų įvertinimą už anglų kalbos žinias bei gerą mokymąsi, įteiktas 200 eurų vertės prizas. S. Ilgevičiūtei mokslus baigus aukščiausiais įvertinimais paskirtas 150 eurų piniginis apdovanojimas.

Po oficialios brandos pažymėjimų įteikimo šventės vakarinės iškilmės nebuvo rengiamos. Pasak gimnazijos direktoriaus Vido Tavoro, išleistuvių, kokios būdavo prieš kelerius metus, mokykloje nebuvo jau seniai. Jo teigimu, dabar didesnė šventė abiturientams yra paskutinis skambutis.

Apdovanota „Metų gimnazistė 2019“

Liepos 15 dieną Ukmergės kultūros centre vyko iškilminga Antano Smetonos gimnazijos 96-osios laidos atestatų įteikimo ceremonija. Šiais metais gimnaziją baigė 109 abiturientai.

 Šventės metu buvo skaitomos auklėtinių mintys ir palinkėjimai gimnazijai. Jų skirtus jautrius ir nuoširdžius žodžius palydėjo abiturientės Otilijos ir pirmokės daina.

Su įveiktu svarbiu gyvenimo etapu abiturientų pasveikinti atvyko ir savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Darius Varnas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas.

Padėkos žodžius taip pat skyrė ir gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna. Jis džiaugėsi, kad visiems 107 abiturientams gali įteikti brandos atestatus, dviems – su pagyrimu.

„Metų gimnazisto 2019“ nominaciją pelniusiai Kornelijai Valuckaitei Antano Smetonos gimnazijos direktorius įteikė ypatingą dovaną – pirmajam Lietuvos prezidentui Antanui Smetonai pagerbti skirtą medalį ir 200 eurų piniginį prizą.

Taip pat apdovanojimai skirti mokiniams, nusipelniusiems meno, sporto ir inovacijų srityse. Metų pasiekimai 2019“ – Ievai Uselytei, „Metų sportininkas 2019“ – Taut-vydui Vilčinskui, „Metų menininkė 2019“ – Uršulei Jankūnaitei.

Šiems gimnazistams už veiklą, garsinant gimnaziją, nominacijas ir piniginius prizus įsteigė UAB „LT AQUA“ bei absolventai Tautvydas Grudzinskas ir Laimis Kavaliauskas.

Pasibaigus oficialiai daliai abiturientai švęsti išskubėjo į jau tradicine vieta tapusį Taujėnų dvarą.

Taujėniškiai laikėsi tradicijų

Taujėnų gimnazija atšvęsti brandos atestatų įteikimo iškilmes pasirinko liepos 16-ąją. Oficialioji šventės dalis tradiciškai vyko gimnazijos patalpose. Vidurinio mokslo baigimo dokumentai buvo išduoti dvylikai abiturientų.

Gimnazistus mokyklos baigimo proga sveikino meras R. Janickas bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas V. Kalinas.

Kiekvienais metais taujėniškiai baigdami gimnaziją mokyklos erdvę papuošia sodindami įvairius augalus. Abiturientų auklėtoja Roma Šarkienė pasakojo, kad gimnazistai puoselėdami tradiciją šiemet mokyklos kiemelyje sodino rožę.

Pratęsti šventės abiturientai su šeimomis bei mokytojais rinkosi Taujėnų dvaro oranžerijoje.

Įteikė tik brandos pažymėjimus

Siesikų gimnazija į brandos atestatų įteikimo šventę rinkosi liepos 17-ąją. Čia vidurinio išsilavinimo pažymėjimus gavo 10 dvyliktokų.

Praėjusiais metais iškilmės buvo rengiamos Siesikų bažnyčioje. Tačiau šiemet tokio pageidavimo nesulaukus, atestatai įteikti mokykloje. Ten vyko ir antroji šventės dalis.

Mokytojų kambaryje buvo paruoštas vaišių stalas, padėkota pedagogams ir mokyklos bendruomenei už mokslo metus.

Gimnazistus sveikino atvykę meras R. Janickas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas V. Kalinas.

Pasak dvyliktokų auklėtojos Ingos Andrašiūnienės, šiais metais atestatų šventėje pasirinkta įteikti tik baigimo pažymėjimus. Visus apdovanojimus už pasiekimus mokslo, meno, sporto srityse, už gerą mokymąsi abiturientai atsiėmė paskutinio skambučio šventės metu.

Sveikino VGTU rektorius

Paskutinieji į išleistuvių šventę rinkosi Jono Basanavičiaus gimnazijos abiturientai. Liepos 18 dienos popietę Ukmergės kultūros centre 93 gimnazistams buvo įteikti brandos atestatai.

Iškilmių metu meras J. Janickas, administracijos direktoriaus pavaduotoja D. Steponavičienė bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas V. Kalinas pasveikino mokinius, kurių valstybinių brandos egzaminų žinios buvo įvertintos 100 balų. Jiems įteikti Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo skirti piniginiai prizai.

Taip pat Všį „Lyderių karta“ atstovas bei gimnazijos buvęs mokinys Audrius Deviatnikovas apdovanojo Medardą Meškuotį bei Rugilę Kolesnikovaitę už nuopelnus mokyklai.

Abiturientus pasveikinti su mokyklinio gyvenimo pabaiga atvyko ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) vyriausioji specialistė Valerija Bernotienė. Ji gimnazistams skaitė VGTU rektoriaus Alfonso Daniūno sveikinimą bei linkėjo jiems sėkmės naujame gyvenimo kelyje.

Susirinkusiems svečiams bei gimnazijos bendruomenei muzikinį kūrinį skyrė abiturientė Gabrielė Savickaitė.

Po iškilmingos ceremonijos visi buvo kviečiami į aikštę priešais Kultūros centrą bendrai nuotraukai. Ten, atsisveikindami su mokykla, mokiniai, gimnazijos administracija bei mokytojai į dangų leido balionus.

Po iškilmingos atestatų įteikimo ceremonijos abiturientai su šeimomis ir mokytojais išvyko švęsti į Taujėnų dvarą.

AUTORĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas