Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Rajone pažeidimų nerado

Karolina KILDAITĖ

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) praneša, kad per pirmąjį šių metų pusmetį, vykdant nelegalaus (neteisėto) ir nedeklaruoto darbo kontrolę, buvo atlikta apie 3 600 patikrinimų.

Per šį laiką šalyje buvo nustatyta 1 010 nelegaliai dirbusių asmenų, iš kurių 102 – užsieniečiai. Apie 66 proc. nelegalių darbuotojų dirbo statybose, šiek tiek mažiau – prekybos ir žemės ūkio sektoriuose.

Pastebima, kad Lietuvoje mažėja nedeklaruotą darbą (pažeidžiant darbo ir poilsio laiką, nemokant nustatyto atlygio už darbą poilsio dienomis, naktį bei viršvalandžius) dirbusių asmenų skaičius: per pirmąjį 2018-ųjų pusmetį buvo nustatyta 715 darbuotojų, o šiemet – 478.

Pirmąjį metų pusmetį rastas 971 nelegalaus, nedeklaruoto darbo atvejis. Daugiausia, net 600, tokių pažeidimų – statybose. Pažeidimų dažniau pasitaikė ir prekybos bei apgyvendinimo ir maitinimo sektoriuose.

VDI patarėja komunikacijai Jurgita Kažukauskaitė-Sarnickienė „Gimtąją žemę“ informavo, kad Ukmergės rajone VDI šiemet atliko 20 patikrinimų. Iš jų šešis – dėl nelegalaus, nedeklaruoto darbo. Pažeidimų neužfiksuota.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmerge :
    O kaip darbo stovykla Vepriuose? Ir ne tik? Uz pasalpas 122eur zmones vergauja ir pazeidimu nera?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas