Iš kairės – R. Vaičiūnas, J. Songaila ir M. Džiovenis.

Sportas

Sėkmingai dalyvavo viename seniausių šalyje bėgimų

Loreta EŽERSKYTĖ

Liepos 6-ąją vyko jubiliejinis, jau 30-asis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“, skirtas Valstybės dienai ir Žalgirio mūšio 609-osioms metinėms paminėti. Jame tradiciškai dalyvavo ukmergiškiai bėgimo entuziastai – Juozas Songaila, Medardas Džiovenis ir Robertas Vaičiūnas.

Pirmąkart bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“ buvo surengtas 1989-aisiais. Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo J. Songaila, tai vienas seniausių šalies sporto renginių.

Šiemet jau 30-ąjį kartą bėgikai suko 11,7 km ilgio ratą. Organizatoriai mena, jog trasa keitėsi tik vieną kartą, kai seno malūno savininkas neleido bėgti per jam priklausančią teritoriją. Tąkart teko koreguoti maršrutą, bet po metų pavyko susitarti ir toliau įprasta trasa nesikeitė.

Pasak J. Songailos, kuris dalyvauja ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų vykstančiuose tokiuose sporto renginiuose, bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ trasa – viena sunkiausių šalyje, todėl čia susirenka tik ištvermingiausi bėgikai. Ji driekiasi ypač kalvota vietove – šalia ežero, per mišką. Be to, šįkart pūtė stiprus vėjas, tad bėgti buvo dar sunkiau. Nepaisant to, visi trys Ukmergės bėgikai distanciją sėkmingai įveikė, buvo apdovanoti atminimo medaliais.

Šiame jubiliejiniame bėgime šiemet dalyvavo rekordinis – maždaug 500 – sportininkų skaičius. Jie atvyko ne tik iš įvairių Lietuvos vietų, bet ir kaimyninių šalių. Dalyviai varžėsi šešiose amžiaus grupėse: vyrai ir moterys iki 16 m., 16–30 m., 30–40 m., 40–50 m., 50–60 m., 60 m. ir vyresni. Šis bėgimas ypatingas ir tuo, kad į jį susirenka daug tų pačių šiam renginiui ištikimų žmonių, kurie kasmet, paminėdami Valstybės dieną, įveikia trasą aplink vaizdingus sostinės ežerus.

J. Songaila taip pat papasakojo, jog dabar ukmergiškiai buria septynių bėgikų komandą ir rengiasi dalyvauti estafetiniame bėgime Medininkai-Vilnius.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jonas :
    O ir Ukmergės didysis brakonierius yra...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas