Entuziastai kelionėje.

Žmonės

Tradicinis sližiškių dviračių žygis

Rima TAKAREVIČIENĖ

Sližių krašto bendruomenės pirmininkė

Jau dešimtą kartą Sližių krašto bendruomenė organizavo dviračių žygį, skirtą liepos 6-ąjai, Mindaugo karūnavimo dienai. Dar jis buvo pašvęstas Jono Kevelkštos atminimui, kuriam šiemet būtų sukakę 60 metų. Tai buvo neeilinių gabumų mūsų kraštietis.

Pasirinkome maršrutą pro Jakutiškius, Kančiškius, Pageležius, Bečius… 13 dviratininkų važiavo daugiau kaip 50 kilomet-rų. Susibūrė puiki kompanija, kelionėje buvo smagu. Pamatėme gražų mūsų kraštą: gamtovaizdį, gyvenvietes, kapinaites, sodybas ir jų šeimininkus. Tarpusavyje pabendravome, geriau pažinome vieni kitus. Kelionės pabaigoje uždegėme žvakelę Sližių kapinaitėse prie J. Kevelkštos koplytstulpio. Ir nuvykę į jo buvusią tėviškę, kur jau šlama prieš keletą metų pasodintas ąžuoliukas, pasisėmėme žemės.

Devintą valandą tradiciškai sugiedojome Lietuvos himną ant Sližių piliakalnio. Ten jau mūsų laukė laužas, karšta arbata ir karštos žmonių širdys. Kažkada gimusi idėja papildyti žemėmis mūsų piliakalnį tęsiasi toliau. Buvo supilta žemių, kaip jau minėjau, iš J. Kevelkštos tėviškės, Kultuvėnų, Gavenonių, Samantonių kaimų.

Laimė gyventi Lietuvoj, laimė gyventi tarp tokių šiltų, gerų, veiklių žmonių! Ir nesvarbu, kad po važiavimo dviračiu jautėsi fizinis nuovargis, svarbu, kad tokias šventes mes priimame, kaip savaime suprantamus dalykus ir, kad tai mus šildo ir vienija.

Papildomas piliakalnis.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Daina :
    Dvyratukas rieda niekad nesustoja. Su jauna pana i krumus kartais ivaziuoja 😄

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas