Svečiai ir šeimininkai prie piliakalnio.

Žmonės

Viešėjo Šilutės senjorai

Janina BADOKIENĖ

LPS „Bočiai“ Ukmergės klubas „Viltis“ priėmė į Ukmergę atvykusius Šilutės bendrijos narius, vadovaujamus pirmininko Kosto Buikio. Beveik visi ekskursijos dalyviai niekada pas mus nebuvo lankęsi, todėl viskas jiems buvo įdomu. Žvalgytis pradėjome nuo Kultūros centro, Švč. Trejybės bažnyčios, Vienuolyno gatvės, paminklo „Lituania Restituta“, laikrodžio su baltų dievybėmis. Svečiams trumpai pristatėme šiuos objektus. Atkreipėme dėmesį į senamiesčio pastatus, kurių išvaizda nepasikeitusi nuo 20 amžiaus pradžios.

Išsamesnę miesto istoriją pradėjome pasakoti prie piliakalnio. Išvardinome visas miesto atsiradimo legendas, supažindinome su piliakalnio, jo rekonstrukcijos istorijomis. Užlipome į piliakalnį. Kalbėjome apie nuo jo viršūnės matomus miesto objektus.

Toliau mūsų maršrutas vedė į Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią. Čia išklausėme jos istoriją nuo 1387 m. iki mūsų dienų.

Apžiūrėjome miesto gimnazijas, Deveikių (meškų) namą su Vyčiu fasade, kitas žymias vietas.

Kol svečiai pietavo, parodėme keletą filmų apie Ukmergę. Šilutiškiai taip pat važiavo į Taujėnų dvarą, iš ten – į Anykščius.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Valentinas . :
    As irgi buvau su bociais man buvo idomu . Valentinas .

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas