„Pietų Megrame“ boulingo komanda pateko į aukštesnę B lygą.

Naujausi, Sportas

Pergalė atvėrė vartus į aukštesnę lygą

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Ukmergės boulingo klubo „Nesplitas“ komanda „Pietų Megrame“ Lietuvos boulingo federacijos organizuojamose boulingo lygos (LBL) komandinėse 2018-2019 m. varžybose C lygoje iškovojo pirmą vietą ir tuo pačiu – kelialapį į aukštesnę B lygą.

Lietuvos boulingo federacija (LBF) vienija septyniolika klubų, kurie jungia per 300 licencijuotų boulingo mėgėjų, sportininkų. LBF klubai veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Ukmergėje, Plungėje, Marijampolėje. Paprastai jie įsikūrę populiariausiuose boulingo centruose.

„Mūsų klube šiuo metu yra 20 aktyvių, dalyvaujančių varžybose ir turinčių žaidėjo licencijas žmonių. Jie yra susibūrę į tris komandas, kurios žaidžia A, B ir C lygose. Kai Ukmergėje buvo boulingas, vienu metu turėjome 30 klubo narių. Deja, taip jau nutiko, kad Sveikatingumo centras nukeliavo per rankas, buvo uždarytas, o mes likome „benamiai“. Bet tai atkakliausių sportininkų nuo boulingo neatpratino. Kiek leidžia galimybės, treniruojamės toliau, mūsų komanda „Pietų Megrame“ turi takelius Kauno „Oazės“ boulinge, komandos „Vilkmergė“ ir „Sveikatos langas“ glaudžiasi Žirmūnų boulinge Vilniuje. Ukmergėje galėdavome treniruotis bene kasdien, dabar renkamės rečiau, nes keliones į didmiesčius riboja ne tik laikas, bet ir finansinės galimybės“, – „Gimtajai žemei“ papasakojo klubo prezidentas Gintaras Žukas.

18 LBF komandų (vienoje galima registruoti iki 7 narių – aut.) geografiniu pagrindu yra suskirstytos į du pogrupius – Rytai ir Vakarai. Nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio vyksta kvalifikacinis etapas, kuriame pogrupio komandos tarpusavyje sužaidžia po susitikimą namuose ir svečių aikštelėse. Keturios komandos patenka į atkrintamąsias ir tęsia kovas toliau.

„Mes Rytų pogrupyje likome antri. Keturfinalyje žaidėme su trečią vietą Vakarų pogrupyje užėmusiais kauniečiais. Abu kartus laimėjome ir patekome į finalinį etapą, kuris šiemet vyko Šiauliuose. Ten pusfinalyje nugalėjome C lygos favoritus – stipriausią Vakarų pogrupyje Klaipėdos BK komandą. Finale žaisti mums buvo lengviau, nes varžovai iš Plungės BK turėjo mažiau patirties, todėl mūsų šiek tiek bijojo. Be to, ir kelialapis į finalą jiems atiteko tik dėka labai didelės sėkmės”, – apie komandos „Pietų Megrame“ kelią į pergalę pasakojo vienas iš jos narių Mantvidas Čepelionis.

Ukmergiškiai pademonstravo puikų žaidimą ir įveikė varžovus. Iškovota pergalė komandai, kurią sudaro Valdas Krukauskas, Gytis Dailidėnas, Artūras Dailidėnas, Mantas Liubertas, M. Čepelionis ir kapitonas Evaldas Liubertas, suteikė teisę kitame sezone rungtyniauti aukštesnėje B lygoje. Joje iš viso varžosi 16 komandų. Ukmergiškiai save vadina optimistais ir naujajame sezone tikisi pakovoti dėl dar aukštesnių vietų.

Klubo prezidentas pasidžiaugė, kad dabar Ukmergė turės po vieną komandą visose trijose lygose (A, B, C). „Sveikatos langas“ C lygos Rytų pogrupyje liko šešta. „Vilkmergė“ aukščiausioje A lygoje tarp aštuonių stipriausių dalyvių užėmė irgi šeštą vietą bei užsitikrino galimybę ten pat rungtyniauti ir kitą sezoną.

„Norint džiaugtis laimėjimais ir pasiekti aukštų rezultatų, treniruotės būtinos. Žinant, kad ukmergiškiai boulingo mėgėjai tam turi ribotas galimybes, jų pasiekimai yra labai neblogi,“ – pastebėjo klubo „Nesplitas“ vadovas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas