A. Mickūnaitė iškovojo bronzos medalį (dešinėje).

Sportas

Žaidė šachmatininkai

Virginija SAVICKIENĖ

Gegužės 18-19 dienomis tradiciškai Dubingiuose vyko Lietuvos jaunių, jaunučių ir vaikų greitųjų ir žaibo šachmatų čempionatai. Šeštadienį vykusiuose žaibo turnyruose iki 10, iki 14 ir iki 18 metų dalyvavo 183 žaidėjai, o sek-madienį greitųjų šachmatų čempionatuose iš viso sužaidė net 284 šachmatininkai.
Čempionate dalyvavo ukmergiškiai: iki 16 metų grupėje Normantas Noreika ir Artūras Mecelis, iki 12 metų – Ugnė Šniuikaitė, Agnė Mickūnaitė ir pirmą kartą varžybose dalyvavusi Rusnė Šošina bei dešimtmečių grupėje – Elijus Antipovas.
Greitųjų šachmatų čempionate neblogai pasirodė N. Noreika, kuris pralaimėjęs tik tris partijas iš aštuonių užėmė 14 vietą iš 33 dalyvių ir pasididino tarptautinį reitingą 23 taškais.
Jaunių iki dvylikos metų grupėje dalyvavo net 74 šachmatininkai. Bet didelė konkurencija nesutrukdė A. Mickūnaitei iškovoti bronzos medalį mergaičių grupėje. Ji pralaimėjo tik vieną partiją iš aštuonių ir tik papildomi rodikliai jai lėmė trečią vietą. Agnė ne tik iškovojo medalį, bet ir pasididino tarptautinį reitingą 35 taškais.
Kadangi čempio-natas vyksta prie nuostabaus Asvejos ežero, nepraleidome progos pasivaikščioti Gurakalnės pelkės pažintiniu taku ir grožėtis ežeru nuo Liudargo šlaito regyklos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas